Cursuri de limba română la Doha, de Ziua Europeană a Limbilor

Clusterul EUNIC din Statul Qatar a marcat pe 26 septembrie 2018, la sediul Institutului Francez din Doha, Ziua Europeană a Limbilor, activitate organizată cu sprijinul ambasadelor statelor membre UE la Doha.

Evenimentul a constat din cursuri introductive în 12 limbi europene, oferite gratuit participanților, pentru a sărbători, astfel, diversitatea culturală și lingvistică a Europei.

Acțiunea a oferit un bun prilej pentru promovarea, în plan local, a valorilor culturale românești și a tradițiilor culinare, Ambasada României la Doha punând la dispoziția participanților câteva sortimente de dulciuri românești.

Cursul de limba română a fost oferit cu sprijinul doamnelor profesoare Maria Onciul și Alexandra Romaios, care coordonează cursurile de limbă, literatură și cultură română, "Învățăm limba română", organizate de Ambasada României la Doha, începând din anul 2016, cu sprijinul ICR.

Ambasadorul României în Statul Qatar, Cristian Tudor, a participat atât la ceremonia de deschidere, alături de președintele EUNIC Qatar și alți ambasadori ai statelor membre UE, cât și la cursul de limbă română.

La final, au fost acordate celor care au luat parte la cursul de limba română, Diplome de participare, din partea Ambasadei României la Doha și EUNIC Qatar.

Lansarea acțiunilor dedicate Zilei Europene a Limbilor a avut loc pe 20 septembrie 2018 prin intermediul unei conferințe de presă la care au participat ambasadorul Cristian Tudor împreună cu ambasadorii statelor UE din Qatar.