Cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie românească la Braşov

30 de cursanţi din 14 ţări vor participa, în perioada 12 iulie – 2 august 2009, la cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească organizate Institutul Cultural Român la Braşov.

Ajuns la cea de-a XV-a ediţie, destinat celor care doresc să înveţe sau să aprofundeze limba română, programul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii „Transilvania" din Braşov, Muzeul „Casa Mureşenilor", Grupul de Iniţiativă Locală „Corona", Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" Braşov.

Participanţii la această ediţie provin din Austria, Belgia, Coreea de Sud, Croaţia, Elveţia, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Slovenia, Serbia, Spania, S.U.A şi Turcia.

Locul de desfăşurare a cursurilor este Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Transilvania, orele de limba română fiind predate de cadre didactice de la Universitatea din Bucureşti şi de la Universitatea Transilvania din Braşov.

Cursurilor li se asociază conferinţe de cultură şi civilizaţie românească pe teme de istorie locală, literatură, tradiţii transilvane, cinematografie, politică şi jurnalism. De asemenea, în afara orelor de studiu, cursanţii pot participa la mai multe ateliere de creaţie: Gastronomie, Costume de epocă, Dans de societate sau Creative Writing, iar o dată pe săptămână vor avea loc proiecţii de filme româneşti.

Se vor organiza, de asemenea, excursii de documentare în Vechea Cetate a Braşovului, cetăţile fortificate săseşti Hărman, Prejmer, Viscri, castelul Bran, cetatea Rupea, Casa Memorială „Cezar Petrescu" din Buşteni, Complexul Peleş Sinaia, Casa Memorială „George Enescu" din Sinaia, satul Gura Râului şi oraşul Sibiu.


Contact media: Serviciul Presă al ICR, tel: 031 71 00 622, e-mail: biroul.presa@icr.ro