„Cum se scriu poveștile de adio”. Lansare de carte și prelegere despre arta poveștii la ICR

Joi, 17 mai 2018, de la ora 19:00, Cristina Andone lansează volumul Plec – roman cu publicitari, măgar și umbre, la Sala Mare a Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38, Zona Aviatorilor). Evenimentul va consta într-o prelegere inspirațională despre legile poveștii și despre riturile de despărțire dintr-o corporație.

Cristina Andone este scriitor, trainer de creativitate și activist educațional. Este autor Univers, Nemira și Pionier Press. A debutat în 2011 prin colecția de cărți pentru copii Povești din Pădurea Muzicală, vândute în 125.000 de exemplare.

Plec - roman cu publicitari, măgar și umbre, este o carte singulară în literatura română actuală, în care apar culisele unei lumi pe care se bazează întreaga industrie de consum: lumea publicității. Pe acest fundal colorat, plin de lumini artificiale, promisiuni strălucitoare și slogane mai mult sau mai puțin originale, evoluează patru personaje care pornesc împreună într-o călătorie al cărei scop aparent e repatrierea măgarului Krasna: Vera Trotsky, Marta Coman, Felix Dimuleanu, Mishu - băiatul de la IT. Fiecare dintre aceste personaje are propria-i poveste: Marta e obsedată de ideea că va fi concediată și încearcă să-și ghicească soarta din numărători întâmplătoare; Vera se străduiește să lase în urmă istoria unei trădări și părăsirea casei în care a fost fericită; Felix Dimuleanu ar vrea să știe mai multe despre femeia care i-a fost mamă și pe care nici n-a apucat s-o cunoască; Mishu s-a săturat să rezolve problemele informatice ale companiei prin sfatul de a conecta computerul la curentul electric. În felul său, fiecare dintre aceste personaje caută un exit.

Scris într-un stil alert, plin de umor, romanul Plec este un îndreptar despre cum să-ți dai demisia dintr-o corporație.

Delia Rizescu PR Editura Univers
 BUCURESTI - 
Str. Suvenir Nr. 4, Ap. 3, Sector 2, 020741
, Tel : 0213153307, Mobil: 0738474400 Mailto: delia@edituraunivers.ro

www.edituraunivers.ro