Cum funcționează sistemul american de film la Hollywood? Întâlnire cu actrița Maria Dinulescu la ICR

Cum functioneaza sistemul american de film la Hollywood? intalnire cu actrita Maria Dinulescu la ICR
Maria Dinulescu se va întâlni cu publicul bucureștean marți, 29 iulie 2014, de la ora 19.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38). Actrița se reîntoarce pentru scurt timp în România, după o perioadă petrecută în SUA. Cu această ocazie, Maria Dinulescu le va explica studenților la actorie, dar și tuturor celor interesați de domeniul cinematografiei, cum funcționează sistemul american de film la Hollywood. Alături de actriță, la dezbatere vor fi prezente Florina Pînzaru, specialist în marketing și management strategic și Denissa Scutaru, expert PR.
Maria Dinulescu (n. 1981) a intrat în atenția publicului în anul 2003, când scurtmetrajul Trafic a câștigat Palme d'Or la Cannes. Pelicula care a adus-o înapoi la Cannes a fost California Dreamin' (nesfârșit), recompensată cu premiul Un Certain Regard în anul 2007, iar în anul 2014 actrița a primit, pentru rolul din scurtmetrajul Stepping Out, premiul pentru cea mai buna actriță de la Hollywood, în cadrul L.A. Indie Film Festival.
Până în prezent, actrița a jucat în 12 lungmetraje, dar și în scurtmetraje, seriale de televiziune, reclame, videoclipuri. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ din București – Facultatea de Teatru, Secția Actorie, are un master în teatru și cultură japoneză și se perfecționează continuu urmând cursuri cu mari regizori și directori de casting din Europa și America. Maria Dinulescu este membră a Academiei Europene de Film și a participat de mai multe ori la festivaluri precum International Emmy® Awards Competition.

Cine ești și de unde ai plecat, dar mai ales unde ai plecat ? Viza și Bussiness plan. Alegerea agentului, managerului și avocatului. Cum să te pregătești pentru o audiție de reclamă, de televiziune, de blockbuster sau de film independent. Cum trebuie să arate un headshot, sau demo reel. Ce înseamnă vocabularul de exprimare artistică. Ce clase de actorie iei sau nu. Cum îți îmbunătățești accentul. Nu ne suna tu, te sunam noi. Cât stai la Hollywood și de ce? Acestea vor fi câteva dintre temele de discuție care vor fi atinse în cadrul dezbaterii nonformale conduse de actrița Maria Dinulescu, urmată de o discuție cu publicul.

Florina Pînzaru este conferențiar universitar în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), cu specializarea Predare şi cercetare academică în Relaţii Publice, Marketing, Management Strategic şi Comunicare, și trainer în Comunicare şi Management. Este doctor în economie (ASE) și autoare a mai multor cărți de specialitate.
Denissa Scutaru are o experiență de peste șapte ani în comunicare, iar în prezent deține funcția de Senior PR într-o agenție de publicitate, făcând parte din echipa care a obținut recent bronz la Effie Awards. Este licențiată în Comunicare si Relații Publice (SNSPA) și a absolvit cursurile unui masterat în Teoria și Practica Imaginii (Universitatea din Bucureşti).

Accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile.

facebook event