Cultura României în cadrul evenimentului „Dialogul Culturilor” din China

Cultura Romaniei in cadrul evenimentului Dialogul Culturilor  din China

În perioada 6 – 9 iulie 2017, în localitatea Târvul, s-a desfășurat o festivitate culturală în cadrul căreia ICR Beijing a fost invitat de onoare, eveniment organizat de Academia de Carte Recunoștința și Centrul de Studiere a Culturii Spiței Quan, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor și Uniunea Caligrafilor din China.

Cu această ocazie, reprezentanții ICR Beijing au fost invitați să viziteze Școala Medie a districtului Zhoulu din orașul Zhangjiakou. La deschiderea evenimentului au fost prezentați invitați importanți veniți din toate colțurile Chinei, precum și invitatul de onoare, domnul director Constantin Lupeanu.

În cadrul acestei festivități culturale, în perioada 7-9 iulie, Centrul de Caligrafie și Fotografie din Târvul a găzduit expoziția „România prin imagini”, care a cuprins 24 de fotografii despre România. Fotografiile fac parte din expoziția cu același nume, „România prin imagini”, din cadrul proiectului anului 2016 „Prima ediție a Festivalului de Fotografie Românească” și care a fost deschisă la sediul ICR Beijing, în perioada 29 noiembrie 2016 - 20 februarie 2017.

Au fost prezenți reprezentanți ai asociațiilor culturale din China cu dansuri populare chinezești, o paradă de modă a rochiilor tradiționale chinezești, precum și teatru tradițional chinezesc, caligrafi cunoscuți, domnul Bai Jin Lun, strănepot al lui Bai Juyi, el însuși poet și caligraf vestit, locuitori din ținuturile vecine.

Acțiunile din cadrul acestui eveniment au la bază promovarea culturii României, prin prezentarea atât a personalităților din țara noastră, cât și a frumuseților naturale, a tradițiilor românești, iar publicul chinez a fost martorul numeroaselor imagini legate de România și de români, va cunoaște și va înțelege mult mai bine cultura noastră.