Cu capsa pusă la ,,Filmapalooza Film Festival" din Seattle, SUA

Scurtmetrajul Cu capsa pusă, regizat de Irina Grigore, va intra în competiția internațională ,,Filmapalooza Film Festival" din Seattle, Washington, SUA,  desfășurat în perioada 1-4 martie 2017, alături de filme premiate din întreaga lume. Un juriu de specialiști din industria filmului va selecta zece din cele mai bune filme, care vor ajunge la Festivalul de Film de la Cannes de anul acesta, la secțiunea Short Film Corner. Institutul Cultural Român, prin Direcția Relații Internaționale, susține prezența regizorului Irina Grigore la festivalul american.

Cu capsa pusă este semnat de Irina Grigore, imaginea de Alexandru Dobre, iar montajul și sound design-ul filmului de Florin Babei. Din distribuție fac parte actorii Emanuel Bighe, Cristina Danu și Anca Cocioartă. Regia filmului este semnată de Irina Grigore și Florin Babei, iar producătorii scurtmetrajului sunt Emilian Grigore, Raluca Chera și EPIC IDEAS, atelier de idei și creație audio-video. 

Cu capsa pusă s-a remarcat în cadrul Festivalului 48 hours Film Project, în august anul trecut, la Brașov, unde a obținut Marele Premiu, Premiul Publicului, Best Directing, Best Editing şi Best Sound Design. Datorită succesului înregistrat, regizorul scurtmetrajului, Irina Grigore, a fost invitat să participe, alături de unul dintre producătorii filmului, la următoarea etapă, ,,Filmapalooza Film Festival", care va avea loc în perioada 1-4 martie 2017 şi care anul acesta va fi găzduit de oraşul Seattle. În cadrul festivalului se vor întâlni câştigătorii primei etape din toată lumea. Reprezentanții României vor susţine prelegeri înainte de proiecţiile scurtmetrajului, la sesiunile interactive ce vor avea loc după fiecare proiecţie, vor participa la workshop-uri şi la conferinţe de presă, precum și la Gala de Premiere.

Scurtmetrajul Cu capsa pusă este un film metaforă despre dragoste: un Cupidon modern se îndrăgosteşte. Iubita este muritoare şi, pentru a fi cu ea, Cupidon trebuie să renunţe la statutul său de nemuritor.

Filmapalooza Film Festival - the 48 hour film festival este una dintre cele mai răspândite competiţii de scurtmetraj din lume. Cineaști din toate colțurile lumii se întâlnesc în fiecare an într-un alt oraș din Statele Unite pentru a-și prezenta filmele, dar și pentru a stabili legături profesionale în vederea unor viitoare colaborări internaționale.