Cristina Lefter la Roma cu expoziție personală de pictură

În perioada 09 – 21 martie 2017, Accademia di Romania la Roma, în colaborare cu Ambasada Romaniei în Italia, găzduiește expoziția de pictur㠓Mutarea” a artistei Cristina Lefter, fiind curatoriată de criticul de artă Vera Agosti.

În română, titlul expoziției are și semnificatul de “in miscare, in devenire” reusind sa contureze formele artistice doar prin folosirea culorii, cu o sublima dexteritate a tehnicii “dripping”, in memoria lui Jackson Pollock, printr-o evolutie in figurativ, intr-o maniera lirica si echilibrata. Astfel iau origine paduri incantate, iar prin impleticirea ramurilor copacilor se pot deslusi chipuri cunoscute. Artista a experimentat o existență în continuă mișcare, din Republica Moldova în România, pentru a studia arta si a-și dobândi cetățenia română, continuând cariera în Italia. 

Expoziția prezintă 20 de lucrări cu subiecte variate: imagini din natură, păduri, grădini, nimfee, peisaje de iarnă, inspirate din cromatica folclorului românesc.

Instalația principal㠓Omagiu lui Constantin Brancuși” este inspirată din renumita oper㠓Masa tăcerii”, la care sunt invitate mari personalități din România, artiști, intelectuali, oameni de știintă. Fiecărui scaun îi corespunde un portret cum ar fi cel al lui Nicolae Paulescu, Mircea Eliade, Emil Cioran, Mihai Eminescu, George Enescu, iar mesei - chipul lui Constantin Brancuși.

Cristina Lefter este născută pe 27 aprilie 1976, în Telenești, Moldova. Începe studiul artelor plastice la Liceul de Arta “Octav Băncil㔠la Iași, după care studiază la “Academia de Art㠓George Enescu” tot la Iași. În 2002 se mută în Italia, expunând inițial în spații publice și obținând aprecierea unor importanți galeriști italieni, și a multor pasionați și colecționari de artă la nivel mondial.

În 2015 expune în Pavilionul României, din Expoziția Universală la Milano– Expo Milano 2015.

Perioada de desfășurare: 10 – 21 Martie 2017.

Orar cu publicul: marți - duminică, între orele 15.00  19.30

Tel.: 0039.492.65.05

www.accadromania.it

Intrarea este libera.