Cristina Bolborea, artistă invitată la Bienala Internaţională de Ceramică din Aveiro (Portugalia)

Cristina Bolborea, artista invitata la Bienala Internationala de Ceramica din Aveiro (Portugalia)

După itinerările portugheze de la Lisabona, Coimbra şi Viseu, unde a beneficiat de aproximativ 100 000 de vizitatori, expoziţia "Locuri unde voi fi" va fi prezentată în cadrul Bienalei Internaţionale de Ceramică din Aveiro, unde Cristina Bolborea are statut de artist invitat. Inaugurarea va avea loc pe 6 noiembrie, ora 18.00, urmând ca expoziţia să rămână deschisă publicului pe toată durata Bienalei, până pe 6 decembrie.

 Vor fi expuse aproximativ 150 de piese din ceramică integrate în cicluri tematice obsesive, a căror dominantă este dată fie de cromatică (Siena, Mă numesc turcoaz), fie de profilul obiectului re-interpretat în spiritul ceramicii (podoabele – Bijuterii din cutia neagră, ţesăturile – Covoarele maeştrilor), fie de maniera grafică în care sunt „intarsiate” (Ace de chiparos, Locuri unde voi fi, Fiecare regiune pustie are un centru). O diversitate uluitoare, care vorbeşte nu doar despre uşurinţa de factură alchimică cu care artista mută realităţile acestei lumi din regnul lor specific în acela al ceramicii, ci şi despre un imaginar incandescent, exploziv, care seduce prin forţa cu care proiectează iluzii. Şi, cu toate acestea, „gheara” Cristinei Bolborea poate fi recunoscută în fiecare dintre întruchipările ei de porţelan, gresie, sau ceramică, în broderiile de indicibilă minuţie pe care le aplică pe faţa lutului.

Cristina Bolborea este o artistă cu o bogată activitate profesională. A obținut titul de doctor în Arte Plastice și Decorative la Universitatea Națională de Arte din București, instituție în cadrul căreia, începând cu anul 2000, este profesor și cercetător. Cristina Bolborea este curator pentru expoziții de artă decorativă contemporană la Galeriile Orizont, Galateea (din București) și Centrul Cultural Palatele Brâncovenești (Mogoșoaia). A expus individual și a participat la numeroase expoziții colective.

http://cristinabolborea.ro/


Afis expoziţie