Creatori români în cadrul expoziției Design without Borders la Budapesta

În perioada 9 mai – 23 iunie 2024, Muzeul Kiscelli găzduiește a XX-a ediție a expoziției și seriei de evenimente de artă și design, Design without Borders, care prezintă o selecție de lucrări semnate de peste 200 artiști din 22 de țări. Expozița cuprinde și o secțiune internațională de bijuterie contemporană și o retrospectivă a edițiilor anterioare. Institutul Cultural Român din Budapesta este partenerul și susținătorul expoziței, la care participă mai mulți creatori români.

Curatorii fondatori și organizatorii expoziției Design without Borders, Szilvia Szigeti, designer de textile, laureata premiului Noémi Ferenczy și Tamás Radnóti, designer de interior, plasează designul într-un domeniu conceptual larg, concentrându-se pe dialogul dintre diferite regiuni și culturi, pe creativitate și inovație, făcând legătura între obiect și design, arte vizuale și arte performative.

Selecția acestui an prezintă, din nou, o imagine variată asupra activității designerilor români: conține bijuteriile Cleopatrei Coșuleț, obiecte de design semnate de David Sandu, Octavian Gugu, Daniel Melente, Tania Man, respectiv lucrări ale grupului Hexa (Ciprian Mihnea, Sebastian Sinca și Dragoș Irimieș).

Expoziția va fi însoțită de un simpozion internațional, care va avea loc pe 10 mai și poate fi urmărit de public și în spațiul online. Programul va include, de asemenea, vizite ghidate regulate, concerte și spectacole de muzică contemporană și clasică.

Proiectul este susținut de: Fondul Cultural Ungar, Muzeul Kiscelli, Forumul Cultural Austriac, ReFocus Austria, ITA - Agenția Italiană pentru Comerț, Institutul Cultural Italian din Budapesta, Institutul Slovac din Budapesta, Centrul Ceh (CZ), Ambasada Regatului Danemarcei (DK), Ambasada Spaniei (ES), Institutul Cervantes (ES), Institutul Francez (FR), Ambasada Regatului Țărilor de Jos (NL), Ambasada Regatului Norvegiei (NO), Institutul Polonez (PL), Institutul Camőes (PT), Institutul Cultural Român de la Budapesta (RO), Ambasada Republicii Slovenia (SI), este inclus în cadrul Festivalului Primăverii de la Budapesta și a evenimentelor „Budapesta 150”, fiind realizat în colaborare cu Budapest Brand.

Finisajul expoziției va avea loc în cadrul Nopții Muzeelor, în data de 23 iunie 2024.

Mai multe detalii: https://design-without-borders.eu/2024/