Creaţiile româneşti remarcate de juriul International Fashion Showcase la Săptămâna modei de la Londra

Institutul Cultural Român din Londra a deschis miercuri, 13 februarie 2013, expoziţia de design vestimentar şi accesorii The Rest Is Tomorrow, în cadrul secţiunii International Fashion Showcase coordonată de British Council şi British Fashion Council pentru London Fashion Week 2013. Au expus şase creatori români, într-un dialog în premieră între generaţii şi viziuni estetice originale: Doina Levintza, Irina Schrotter, Andreea Bădală, Lucian Broscăţean, Dinu Bodiciu (pălării) şi Carla Szabo (bijuterie).

Vernisajul a adus la sediul ICR din Belgrave Square peste 150 de persoane - experţii British Fashion Council Anna Orsini, Julian Roberts şi Kendall Martin-Robbins, jurnalişti, fotografi şi bloggeri de modă, profesionişti din industria de fashion britanică, diplomaţi şi public general – entuziasmaţi de creaţiile designerilor români şi de expunerea inedită gândită de arhitectul Attila Kim, inspirată din pregătirile febrile din spatele podiumului, chiar înaintea defilării modelelor. La fel de spontană şi vie a fost atmosfera din sala de expoziţie, cu vizitatorii curioşi să afle mai mult chiar de la designerii prezenţi la deschidere Doina Levintza, Andreea Bădală şi Lucian Broscăţean despre colecţiile expuse, care “aşteptau” să fie purtate de manechinele aliniate pentru catwalk. Introduși, astfel, în ambianţa plină de tensiune din culisele defilărilor, vizitatorii au devenit, de fapt, parte din spectacolul fascinant al marilor prezentări de modă.

Secţiunea International Fashion Showcase este dedicată proiectelor naţionale organizate de institutele culturale străine din Londra, iar cel mai bun proiect este premiat cu Silver Pigeon Award de către un juriu de specialişti din lumea modei. La ediţia curentă participă 27 de ţări, iar alături de expoziţii programul London Fashion Week mai include standuri şi prezentări pe catwalk, atât la sediul de la Somerset House cât şi în alte spaţii din centrul Londrei.

Expoziţia The Rest Is Tommorow de la ICR Londra este deschisă până pe 22 februarie.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Galeria Galateca din Bucureşti, care la începutul lunii martie va prezenta expoziţia publicului din România.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk.

Fotografiile de la vernisajul expoziţiei sunt realizate de Răzvan Dănăilă: www.spotyphoto.co.uk.