Cosmin Perța va participa la Festivalul Internațional de Poezie din Pereira, Columbia cu sprijinul ICR

În perioada 28 august - 2 septembrie, poetul român Cosmin Perța va participa la cea de-a XVII-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie din Pereira (Columbia). Festivalul este  unul dintre cele mai cunoscute din America Latină și adună, an de an, poeți din întreaga lume pentru a celebra poezia: „Anul acesta am pregătit o selecție de poeți invitați, atât naționali, cât și internaționali, recunoscuți în lumea literelor pentru talentul și capacitatea de a transmite emoții prin versurile lor. Veți asista la diversitatea vocilor și stilurilor care converg într-un singur loc, lăsându-vă fără suflare și transportându-vă într-un univers plin de sentimente.” - se arată în comunicatul oficial al festivalului.

Poetul român va participa atât la lecturile oficiale de poezie de pe cele trei scene instalate în piețele orașului Pereira (29, 30 august și 2 septembrie) cât și la o serie de întâlniri cu liceeni și studenți, după cum urmează: Colegio Hans Drew (28 august), Colegio Menzalo Mejia (29 august), Colegio Leningrado (30 august), Colegio Tecnologico D/Das (31 august). Totodată, în data de 28 august va participa la o întâlnire profesională cu presa locală, critici și agenți literari columbieni la Camera de Comerț din Pereira.


Cosmin Perța, care participă pentru a doua oară la un festival din Columbia, este poet, prozator și eseist. A absolvit Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Și-a continuat studiile în literatură la Universitatea din București, cu un master în literatura contemporană, obținând ulterior titlul de doctor cu o lucrare despre literatura fantastică est-europeană. A publicat mai multe romane și volume de eseuri, povestiri și poeme. În 2012 a obținut premiul Tânărul prozator al anului. Fragmente din opera sa poetică au fost traduse în 16 limbi. În prezent este lector la Universitatea Hyperion din București.