Corina Sîrghi și Sorin Romanescu participă la JAZZUNIQUE, cu sprijinul ICR

În perioada 23 – 25 iunie 2023, se va desfășura la București, în emblematica „grădină artistică” Green Hours Jazz Cafe, cea de-a III-a ediție JAZZUNIQUE, festivalul internațional de jazz care reunește muzicieni de excepție din toată Europa. România va fi reprezentată de Corina Sîrghi și Sorin Romanescu, iar Institutul Cultural Român susține participarea celor doi artiști la acest eveniment.

Corina Sîrghi este cântăreață de jazz. Originară din Dobrogea, aceasta a absolvit Universitatea Națională de Muzică București. Primul ei album, „Danube“, a fost lansat pe 3 februarie 2023. Corina Sîrghi combină jazzul cu muzica lăutărească, amintindu-ne de Romica Puceanu și de cerul plin de stele al Dobrogei, de simplitate și de viață, de toată pasiunea pe care o poți pune într-o voce, de puțină suferință și mai multă bucurie, de toate pe care le poate înțelege și ni le poate împărtăși un artist care caută profunzime în povești întâmplate și cântate. Corina Sîrghi este artista ce se joacă cu timpul, cântă muzică din trecut, lăutărească, din folclor, jazz românesc, pentru noi, dar lasă și pentru generații viitoare, ca să ducă mai departe stilul crud și să rămână atinși de el. Corina Sîrghi a susținut concerte încă din facultate, când a început să cânte jazz într-un duo cu Cătălin Răducanu, apoi și-a completat stilul muzical cu lăutăria.

Născut în iunie 1968, Sorin Romanescu este un chitarist și basist (chitară bas) român de jazz și de muzică experimentală. Sorin Romanescu este unul dintre cei mai buni chitariști de jazz din peisajul autohton, compozitor, producător audio și profesor de chitară. Acesta a câștigat de-a lungul timpului o notorietate binemeritată, participând în cei peste 20 de ani de experiență la numeroase concursuri, festivaluri și reprezentații pe scene importante din țară și din străinătate. A fost, printre altele, desemnat muzicianul de jazz al anului, iar în 2013 a fost nominalizat la premiile Gopo pentru cea mai bună muzică originală de film, cu documentarul „Afacerea Tănase”.

Program

Vineri, 23 iunie 2023, ora 18:00

*Eva Fernandez (Spania) -“¿Cómo llamar a esto?”

Eva Fernandez – compoziție, voce, saxofon

Josep Munar – orchestrație & chitară

*Martin Listabarth solo (Austria) -„Dedicated“

Sâmbătă, 24 iunie 2023, ora 18:00

*Noe Clerc Trio (Franța)

Noe Clerc – acordeon

Clement Daldosso – contrabass

Elie Martin-Charriere - tobe

*Paolo Angeli (Italia)

Duminică, 25 iunie 2023, ora 18:00

*Corina Sîrghi și Sorin Romanescu -”Danube˝

*Nikol Bokova Trio (Cehia)

Nikol Bokova – pian

Martin Kocian – contrabas

Michal Wierzgon – tobe

Parteneri/co-organizatori: EUNIC România, Green Hours, Institutul Cultural Român, Institutul Cervantes București, Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez București, Institutul Italian de Cultură, Centrul Ceh, Goethe Institut