„Constituirea României Moderne“. Academicianul Dan Berindei conferențiază la ICR

Institutul Cultural Român anunță lansarea unui ciclu de reuniuni și dezbateri lunare care se vor desfășura sub numele Conferințele ICR. Această serie de întâlniri este menită să aducă în fața celor interesați personalități marcante ale societății românești, oameni de cultură, profesori, autori și specialiști de prestigiu.
Conferințele ICR vor debuta miercuri, 23 ianuarie 2013, ora 18.oo, la sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București). Primul invitat este academicianul Dan Berindei, care va ține o prelegere cu titlul „Constituirea României Moderne“.

Temele propuse spre dezbatere în cadrul Conferințelor ICR vor fi variate, acoperind o pluralitate de domenii, de la istorie, la artă și filosofie, de la economie la științe exacte, având în comun aceeași exigență de a formula întrebări semnificative, de a oferi soluții și alternative la probleme relevante ale societății românești. Fie că vor trata subiecte care vizează trecutul, prezentul sau viitorul apropiat, conferințele vor avea ca miză promovarea unor valori consacrate și identificarea unor răspunsuri la așteptările și urgențele culturale ale României actuale. Într-o lume marcată de lipsa reperelor și a comunicării veritabile, Conferințele ICR își propun să stimuleze dialogul autentic și să promoveze excelența și diversitatea intelectuală.

Accesul la conferințe este liber.