Conferinţă despre destinele femeilor în comunism, la sediul ICR

Conferinta despre destinele femeilor in comunism, la sediul ICR

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) și Institutul Cultural Român (ICR) vă invită la evenimentul „Femei în comunism – Destine individuale şi colective” joi, 8 martie 2018, începând cu ora 18.00, la sediul ICR din Aleea Alexandru nr. 38.

Aflat la a treia ediţie, evenimentul aduce în atenţia publicului destinele unor femei asupra cărora instalarea regimului comunist şi-a lăsat amprenta prin diferite privaţiuni, pornind de la limitarea unor drepturi cetăţeneşti şi ajungând la îngrădirea libertăţii.

 Prezentările din cadrul conferinţei vor ilustra situația femeii în climatul tensiunilor istorice post-belice, modurile de rezistenţă în acest context socio-politic și strategiile de supraviețuire adoptate.

Evenimentul este deschis tuturor persoanelor interesate de subiectul opresiunii politice comuniste și de maniera în care aceasta a influențat destinul unor femei provenind din medii socio-culturale diferite, precum şi de strategiile de supraviețuire și rezistență dezvoltate de acestea în raport cu ostracizările ideologiei dominante post-belice.

Printre invitaţi se numără Nina Moica (fostă deţinută politic), Ioana Pârvulescu (critic literar şi eseistă), Clara Mareş (istoric IICCMER). Întâlnirea va fi moderată de Radu Preda, preşedinte executiv IICCMER.

Detalii: e-mail promovare@iiccmer.ro sau la numărul de telefon 0725 124 133.

Accesul la eveniment este permis în limita locurilor disponibile.