Conferința „Brâncuși, Marea Britanie și Ideea Sculpturii Moderne”, la Henry Moore Studios & Gardens, în parteneriat cu ICR

După prezentarea evenimentului online „Brâncuși și Marea Britanie”, cu participarea curatorilor Ariane Coulondre și Matthew Gale, ICR Londra se alătură din nou Fundației Henry Moore, de această dată pentru evenimentul „Brâncuși, Marea Britanie și Ideea Sculpturii Moderne" / „Brâncuși, Britain and the Idea of Modern Sculpture". Conferința va avea loc în data de 27 iunie 2024, între orele 11:00 şi 19:00, la Henry Moore Studios & Gardens, Hertfordshire, şi are scopul de a reexamina maniera în care Brâncuşi a fost receptat în Marea Britanie precum și influența modelatoare pe care acesta a avut-o asupra lumii artistice din Regatul Unit. Seria de discuții şi prelegeri va marca finalul Sezonului Brâncuşi inițiat de Fundația Henry Moore și organizat în paralel cu retrospectiva Brâncuşi de la Centrul Pompidou din Paris.

În cadrul a trei paneluri, „Practical Histories“, „Language and its Limits“ și „Forms in Space“, vor fi prezentate noii studii și interpretări ale operei lui Brâncuşi, iar la finalul evenimentului, Alex Potts, profesor emerit la Max University of Michigan, va susține prezentarea cu titlul „Brancusi and Moore – Human/Animal”.

La eveniment vor lua parte nu mai puțin de 14 teoreticieni, profesori şi cercetători, printre care profesorul Dr. Jonathan Vernon – istoric şi critic de artă modernă, Natalie Rudd – fostă curatoare laTate Liverpool și asistent universitar la University of Birmingham, Inga Fraser – curatoare şi istoric de artă, dr. Stephens Chris – directorul muzeului Holburne din Bath şi fost curator la Tate Britain, dr. Sam Rose –istoric de artă modernă, lector la University of St. Andrews, Scoția.

Fundația Henry Moore a fost creată în 1977 în memoria artistului britanic Henry Moore (1898-1986), unul din cei mai influenți sculptori moderni din Marea Britanie, și are ca misiune promovarea artelor vizuale prin evenimente culturale și programe de cercetare. Fundația Henry Moore derulează acest sezon de cercetare cu scopul de a aprofunda creația lui Constantin Brâncuși, de genera noi interpretări ale acesteia și de a pune în evidență infleunța lui asupra artiștilor britanici.

Pentru detalii şi bilete: https://henry-moore.org/whats-on/brancusi-britain-and-the-idea-of-modern-sculpture/#about-this-event

Evenimentul va avea loc la Henry Moore Studios & Gardens, Dane Tree House, Perry Green, Much Hadham SG10 6EE, UK


Credit foto: Henry Moore Foundation