Concursul internațional studențesc "Reconstructing the Self"

În perioada 15.02 - 1.06.2018 Departamentul de Studii Anglo-Americane şi Germane, din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii din Craiova, în colaborare cu Universitatea de Vest, Timișoara și Universitatea Tor Vergata, Roma, Italia organizează cea de-a doua ediție a Concursului Internaţional Studenţesc TEXT AND IMAGE, tema propusă pentru această ediţie fiind "Reconstructing the Self".

Concursul se desfășoară în trei etape (trimiterea online a contribuţiilor: 10.02-26.05, jurizarea: 27-29.05, urmată de ceremonia de premiere 01.06) iar contribuţiile vor fi trimise în două secţiuni (una de eseu literar pe o temă inspirată de 5 romane propuse şi o altă secţiune de artă vizuală ― fotografie ― care să ilustreze vizual aceeaşi temă tratată literar în prima secţiune).

Prin acest concurs încercăm să încurajăm creaţia artistică, abordările interdisciplinare, orientarea tinerilor înspre lectură, gandire critică şi analitică în abordarea și înțelegerea atât a textului literar cât şi a „imaginii”. Încercăm să venim în întâmpinarea studenţilor talentaţi oferindu-le noi ocazii de promovare în mediul naţional şi internaţional şi combinând într-un fel original şi creativ pasiunea lor pentru literatură cu cea pentru artă.

În cadrul concursului, în perioada de jurizare, vom organiza seminarii si discuții cu membrii juriului – Manolis Metzakis, Portretul în arta fotografică, prezentare și proiecție video găzduite de Muzeul de Istorie, Craiova; atelierul de artă fotografică Portretul – de la tehnică la artă (M. Metzakis) găzduit de Casa Studenților, Craiova; atelierul de creație literară, A Cure to the Writer’s Block, susținut de dr. Viorel Stănescu și găzduit de Facultatea de Litere, Universitatea din Craiova.

Se vor acorda numeroase premii constând în cărți și echipamente foto, premiul cel mare fiind reprezentat de Trofeul Concursului (în valoare de 200 euro).


Proiect realizat in parteneriat si cu sprijinul http://textandimagecontest.com

Adresa de e-mail: textandimagecontest@gmail.com