Concursul Internațional „Remember Enescu”, secțiunea canto, începe la Bușteni

Secțiunea specială de canto a celei de-a XIX-a ediții a Concursului Internațional „Remember Enescu” se va desfășura în perioada 5-7 noiembrie 2019, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” de la Bușteni. Festivalul Internațional de vioară „Remember Enescu,” organizat sub conducerea artistică a violonistului Alexandru Tomescu, a devenit în cele două decenii de existență una dintre cele mai valoroase competiții muzicale din România, laureații săi confirmându-și valoarea la alte concursuri internaționale, precum „Regina Elisabeta,” „Concertino Praga” sau Concursul Internațional „George Enescu”.

La ediția aniversară din acest an, când evenimentul împlinește 20 de ani de existență, secțiunii tradiționale de vioară i se adaugă o secțiune specială de canto, organizată pe patru categorii: elevi de clasele a IX-a și a X-a, elevi de clasele a XI-a și a XII-a, studenți anul I și II, studenți anul III, IV, masteranzi.

Alături de Marele Premiu al secțiunii, constând în 1.000 euro și programări de concerte în țară, se vor acorda și mai multe premii speciale, printre care cel oferit de Institutul Cultural Român pentru cea mai bună interpretare a unei piese de George Enescu, un premiu în valoare de 3.500 lei. Juriul secțiunii canto va fi compus din: Conf.univ.dr. Cristina Mihaela Soreanu, Universitatea Națională de Muzică București, Conf.univ.dr. Doina Dimitriu, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Conf.univ.dr. Iulia Isaev, Universitatea Națională de Muzică București și Daniela Chihaia-Popa, șef catedră Colegiul Național de Muzică „George Enescu.”