Concurs pentru pasionații de BD: Brussels in shorts

ICR Bruxelles vă invită să participați la Brussels in shorts, competiţie internaţională de povestiri grafice, organizată de Casa Internaţională a literaturii Passa Porta din Bruxelles, care se adresează artiştilor de benzi desenate.

Brussels in shorts îşi propune să prezinte noi poveşti despre capitala Europei, Bruxelles. Zece participanţi vor fi selectaţi şi sponsorizaţi pentru a finaliza povestea lor cu tema Bruxelles-ul contemporan, în genul romanului grafic.

- Autorii selectaţi vor primi o bursă, iar cazarea în Bruxelles le va fi asigurată pe timpul etapelor de creaţie (artişti-în-rezidenţă)
- Compania de publishing Oogachtend va publica poveştile câştigătoare într-un album (limba olandeză).

20 noiembrie 2013 este termenul limită pentru aplicaţii! Un grup de experţi va anunţa câştigătorii pe 14 decembrie 2013, în timpul celei de a 20-a ediţie a Stripgidsfestival, cel mai important festival de benzi desenate din Flandra. Câştigătorii selectaţi vor avea la dispoziţie timpul necesar pentru a finaliza romanul grafic, până la sfîrşitul lunii iunie 2014. Aceştia vor fi invitaţi pentru un sejur la Bruxelles în primăvara anului 2014.

Pentru mai multe informaţii despre concurs, consultaţi www.passaporta.be/brusselsinshorts