Concurs destinat tinerilor compozitori

Institutul Cultural Român organizează un proiect dedicat tinerilor compozitori români, care urmărește să readucă în atenția publicului colindele tradiționale, reinterpretate de noua generație de creatori prin prisma propriului limbaj muzical și cu ajutorul tehnicilor contemporane.

Compozitorii implicați în proiect vor fi selectați în urma unui concurs. Selecţia va fi realizată de o comisie independentă de specialişti, în baza unui dosar de candidatură, care va include un portofoliu de 2-3 lucrări camerale reprezentative (partitură şi înregistrare), CV și o copie a unui act de identitate.

Concursul se adresează tinerilor compozitori cu vârsta de până la 35 ani (împliniți în cursul anului 2018).

Institutul Cultural Român va comanda celor zece compozitori selecționați câte o lucrare camerală având ca punct de plecare colecția de colinde românești a lui Béla Bartók. Lucrarea va trebui să aibă o durată de 5-7 minute și să fie scrisă pentru 3-6 instrumente la alegere dintre: oboi, clarinet, vioară, violă, violoncel și pian. Lucrarea va fi remunerată cu suma de 1.100 lei brut. Compozițiile realizate vor fi prezentate în cadrul unui concert organizat în prima parte a lunii decembrie la București, în interpretarea Ansamblului SonoMania.

Dosarele se trimit în format electronic la adresa de e-mail ariadna.ponta@icr.ro

Termenul limită de trimitere a dosarelor este 10 aprilie 2018. Comisia de selecție se va întruni în termen de 10 zile lucrătoare de la data precizată. Rezultatele vor fi anunțate până la data de 30 aprilie 2018 pe pagina web a Institutului Cultural Român, www.icr.ro