Concertul „Europa muzicală” la YMCA Ierusalim

În data de 19 februarie, de la ora 20:00, în sala Auditorium YMCA Ierusalim (str. King David nr. 26) va avea loc concertul de gală „Europa muzicală”, oferit cu prilejul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Concertul este organizat de ICR Tel Aviv în colaborare cu Primăria Ierusalim și Biblioteca Muzicală din Ierusalim. Concertul se va bucura de participarea lui Valentin Vasiliu, bariton și solist al Operei Naționale București.

Programul muzical va include lieduri românești pe versurile poeților români și arii din opere celebre semnate de cunoscuți compozitori europeni precum Bizet, Verdi, Puccini, Offenbach, Massenet etc.

Artiștii participanți sunt: Menorah Winston (România/SUA) – soprană, Valentin Vasiliu (România) – bariton, Monica Schwarz (Israel) – soprană, Constantin Kotelnikov (Israel) – tenor, Kira Zibnițki (Israel) – mezzosoprană, Maria Yoffe (Israel) – soprană, Sonia Mazar (Israel) – pian.

Ca urmare a succesului constant de care se bucură participarea artiștilor lirici români la evenimente de profil în Israel, partenerii israelieni l-au invitat pe baritonul român Valentin Vasiliu să susțină și un master class de tehnică vocală la Biblioteca Muzicală Rose din Ierusalim (str. King David nr. 26), în data de 20 februarie.

Valentin Vasiliu a debutat cu rolul Schaunard din „La Bohème” de Giacomo Puccini la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, în anul 1990, şi a colaborat, de-a lungul carierei, cu filarmonici din Europa, SUA şi Extremul Orient, precum şi cu Wiennerkammeroper, New York National Opera, West Palm Beach Opera, Opera Las Vegas, Carnegie Hall, Washington Opera. De asemenea, a fost maestru de cor şi a condus o orchestră de instrumente cu coarde în şcoli din Las Vegas.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Sursă foto 1: site-ul Operei Naționale Române

Sursă foto 2: Valentin Vasiliu