Concerte „Sunetul muzicii în România și Israel” la Beer Sheva, Eilat și Ierusalim

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Ben Gurion din Beer Sheva și Eilat, și Academia de Muzică și Dans din Ierusalim, vă invită, în perioada 5-7 noiembrie 2018, la seria de concerte de muzică românească și israeliană „Sunetul muzicii în România și Israel” susținute de Ansamblul Studențesc al Universității Transilvania din Brașov. Concertele vor fi dedicate celebrării Centenarului Marii Uniri precum și marcării a 70 de ani de relații bilaterale neîntrerupte între România și Israel.

Programul concertelor:
5 noiembrie, ora 14:00, Sala Sonnefeld - Universitatea Ben Gurion din Beer Sheva
6 noiembrie, ora 20:00, Sala Auditorium - Universitatea Ben Gurion, Campus Eilat
7 noiembrie, ora 20:00, Sala Afik – Academia de Muzică și Dans din Ierusalim

Programul muzical al concertelor va include dansuri folclorice și muzică românească și israeliană precum „Rapsodia română”, dans tradițional din Făgăraș, dans tradițional din Moldova, „Jerusalem of Gold”, „Mishehu, mishehu doeg li sham lemala”, „La Yiddishe Mama”, „Fiddler on the Roof - If I Were A Rich Man”, „Fiddler On The Roof - To Life”, „Hava Nagila”, „Sanie cu zurgălăi”.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Ansamblul de dansuri și muzică tradițională al Universității Transilvania din Brașov este format din studenți și masteranzi ai Facultăților de Muzică, Matematică-Informatică, Științe economice și administrarea afacerilor. Ansamblul de muzică populară este coordonat de prof. drd. Iosif Liviu și numără opt studenți de la Facultatea de Muzică, împreună cu cei șase dansatori ai ansamblului, studenți și masteranzi la Universitatea Transilvania, vor prezenta dansuri tradiționale românești. Partea a doua a programului va include muzică internațională, în interpretarea grupului de muzică ușoară de la Facultatea de Muzică, coordonat de asist. prof. drd. Alexandra Belibou.