Concerte de Paște la românii din Elveția

Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Grupul Psaltic al Bisericii Sfânta Vineri-Pajura din Bucureşti va susţine, în perioada 12-17 aprilie 2012, la Berna, Fribourg și Lucerna, o serie de cântări liturgice, precum şi patru concerte prin care să fie pus în valoare tezaurul cântărilor psaltice şi al colindelor tradiţionale ale Bisericii Ortodoxe.
Concertele sunt organizate de Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Țării, în parteneriat cu parohiile ,,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe" din Fribourg-Berna şi ,,Sfântul Andrei" din Basel.

Grupul Psaltic „Sfânta Vineri-Pajura” a fost fondat în anul 2002, odată cu edificarea lăcaşului de cult bucureştean al cărui nume îl poartă, asigurând cântările tuturor slujbelor oficiate în această biserică. Încă de la constituire, formaţia a avut o bogată şi intensă activitate pentru promovarea cântării ortodoxe de tradiţie bizantină în formele ei autentice. Grupul este format din absolvenţi ai secţiei de Muzică Bizantină a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, din absolvenţi şi masteranzi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din cadrul Universităţii Bucureşti.