Concert susţinut de violonistul Alexandru Tomescu în Noua Zeelandă

Violonistul Alexandru Tomescu va concerta pentru prima dată în în Noua Zeelandă, la Auckland Town Hall – Chamber Concert, duminică, 13 noiembrie 2011, interpretând arii de Paganini la celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu, care are o vechime de 309 ani.
Intitulat „Paganini, înger sau demon?", concertul va include Integrala Capriciilor de Paganini, considerată cea mai dificilă colecție de lucrări muzicale scrise vreodată pentru vioară. Pe lângă regalul muzical, spectatorii se vor bucura de o proiecție multimedia semnată Oana Drăgulinescu - imaginile redau fie momente în care Alexandru Tomescu repetă la vioară, fie diferite etape ale construirii unei viori.

Evenimentele sunt organizate de Institutul Cultural Român, prin Direcția Români din Afara Țării, în parteneriat cu revista Pagini Româneşti în Noua Zeelandă.

„Pregătirea acestei integrale a Capriciilor de Paganini a fost o revelație pentru mine" mărturisea violonistul Alexandru Tomescu. „Nu este vorba despre revelarea secretelor tehnice ale viorii, ci în primul rând descoperirea lui Paganini în toată sinceritatea exprimării sale. Paganini pur și simplu; dincolo de demon, dincolo de înger, am descoperit un om de o sensibilitate copleșitoare" – Alexandru Tomescu.


afis program