Concert susținut de soprana Ana Maria Donose și orchestra Cappella Musicale Costantina

Institutul Cultural Român și Accademia di Romania invită publicul italian la două concerte de excepție, duminică, 25 martie 2012, începând cu ora 20.00, în biserica Santa Lucia al Gonfalone (Roma, via dei Banchi Vecchi, 12) și marți, 27 martie, de la ora 20.00, în sala de concerte a Accademia di Romania (Roma, Piazza J. de San Martin, 1).

Soprana Ana Maria Donose și orchestra Cappella Musicale Costantina, sub bagheta maestrului Paolo De Matthaeis, vor interpreta lucrări de Mozart, Bach, Vivaldi, Torelli, Caccini, Mascagni, dar și Bartok, Haendel, Vivaldi, Giordani, Pergolesi, Enescu, Brediceanu.

Soprana Ana Maria Donose este o tânără speranță a liricii românești, cu o activitate impresionantă, câștigătoare a numeroase premii, recunoscută deja de critica din țară și străinătate. Este o prezență constantă a scenei Operei Naţionale Române din Iaşi și susține cu regularitate concerte în țară și străinătate (Italia, Germania și Franța). A cântat sub bagheta maeștrilor: Karel Mark Chichon (Austria), Eddi de Naddai, Rinaldo Muratori, Marco Balderi, Francesco Damiani (Italia), Alfonso Saura (Spania), Corneliu Calistru (Romania, Iași), Bogdan Chiroșca (Romania, Iași), Ovidiu Bălan (Romania, Bacău).

Cappella Musicale Costantina este constituită dintr-un cor polifonic și o orchestră completă, prezentându-se într-o mare varietate de formule.

Paolo De Matthaeis, muzician, critic, muzicolog, este organist și dirijor la Cappella Musicale Costantina. Organist titular al Bazilicii S. Agnese fuori le mura, a cântat ca solist în diferite formații în Egipt, Columbia, Marea Britanie și Ucraina. A câștigat prestigiosul premiu TIM în edițiile 2008 și 2010 la secțiunea Critică Muzicală. Colaborează cu revista Suonare și alte publicații de profil.