Concert RoManouche Band, în Grădina ICR

Concert RoManouche Band, in Gradina ICR

RoManouche Band va susţine un concert de jazz în Grădina Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38, pe 5 iulie, de la ora 19.30. Evenimentul este organizat de ICR în parteneriat cu Asociaţia Dynamic Art din România. 

Formația RoManouche Band are în repertoriu piese ce aparțin unui stil de jazz practicat în Europa anilor 1930-1950 și cunoscut sub denumirea de manouche, stil care se bucură și astăzi de o popularitate foarte mare. Pe lângă piesele în stilul manouche, muzicienii formației vor include în program și piese de etno-jazz și compoziții din jazz-ul standard.

Trei dintre muzicienii trupei, români de origine, se bucură de zeci de ani de un succes remarcabil în țările care i-au adoptat. Saxofonistul de renume Nicolas Simion, stabilit în Germania, este liderul mai multor formații internaționale de jazz și, totodată, compozitor. Lui i se alătură excelentul țambalist Giani Lincan, stabilit de aproape trei decenii în Olanda și Costel Nițescu, un adevărat virtuoz al viorii, binecunoscut în Franța jazz-ului manouche prin aparițiile cu formația sa Costel Nițescu Quartet. Celor trei soliști li se alătură surprinzătorul acordeonist Martin Lubenov, bulgar de origine, stabilit în Austria. Ei vor fi acompaniați de talentatul contrabasist Răzvan Cojanu.

Creată special pentru proiectul Another Face of the Roma Culture (susținut de un Grant oferit de Norvegia, Liechtenstein, Islanda și Guvernul României), RoManouche Band a luat naștere în Norvegia în 2015. La 300 km deasupra cercului polar, în orașul multicultural Tromsø, Festivalul Barentsjazz, în parteneriat cu Asociația Dynamic Art din România, a găzduit la cea de a zecea sa ediție o secțiune românească, purtând titlul proiectului Another Face of the Roma Culture.

Institutul Cultural Român s-a alăturat acestui proiect și a susținut cele 7 formații românești și mixte, care au cântat în festivalul norvegian. Au urmat două turnee de mare succes pentru RoManouche în Norvegia și în România.

Cu ocazia acestui concert se va lansa cea de a doua ediție a albumul digital de fotografii și clipuri video LISTENING THROUGH LENSES (http://www.anotherface.ro/wp-content/uploads/2017/10/Listening-Through-Lenses.pdf)care va fi distribuit gratuit.

În caz de vreme ploioasă, concertul se va muta în Sala Mare a Institutului. Intrarea este liberă. După concert, publicul este invitat la un pahar de vin oferit de Domeniul Bogdan.