
Loc: Schauspielschule Charlottenburg, Otto-Suhr-Allee 94, 10585 Berlin.
Ora 19.00 Concert Imago Mundi în Sala Loft.
Ora 20.00 Recepție de Crăciun în Foyer.
Proiectul Isvor. Constantin Brâncuși este inspirat din viața și opera marelui sculptor; este o reconstituire - vizuală și sonoră - a lumii lui Brâncuși: de la cea gorjeană, unde s-a născut și format spiritual, la cea pariziană care l-a desăvârșit artistic și cultural. Astfel, lucrările ce alcătuiesc programul muzical sunt inspirate de muzica tradițională oltenească; muzica Mariei Tănase (poate cea mai importantă voce pentru muzica tradițională românească, dar și una dintre marile iubiri ale lui Brâncuși), din muzica lui Erik Satie, sau, pur și simplu, lucrări inspirate de opera lui Constantin Brâncuși: Muza adormită, Pasărea în văzduh, Cumințenia pământului, Masa tăcerii, Coloana infinită. Programul muzical este dublat de proiecții foto/video, o instalație în mișcare ce comentează vizual (și completează scenografic) universul sonor imaginat în spiritul și onoarea operei brâncușiene. Temele muzicale sunt puse în valoare prin dialogul instrumentelor vechi specifice spaţiului românesc (cobză, drâmbă, tobă) împreună cu instrumente clasice moderne (flaut, oboi, vioară, chitară, violoncel).
Seria de proiecte muzicale Isvor reprezintă viziunea Imago Mundi asupra muzicii vechi și tradiţionale românești, un repertoriu foarte rar abordat de către muzicienii de factură clasică. Seria a debutat cu un proiect dedicat lui Dimitrie Cantemir in 2012 urmat de Isvor. George Enescu în 2015-2016.
Oana Ivașcu - oboi, tamburină
Muzician de factură clasică, licenţiată a Universităţii Naţionale de Muzică - București, Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia Oboi, cu o mare deschidere spre inovaţie și experimental, oboista Oana Ivașcu este cunoscută publicului datorită formaţiilor pe care le-a iniţiat și alături de care performează: Imago Mundi, Allegria, Bucharest AV, Rhapsody Chamber Orchestra. Cu o bogată activitate concertistică, a colaborat cu importante orchestre precum Filarmonica „George Enescu", Orchestra de Cameră Radio și altele.
Ștefan Barbu - vioară
Licenţiat al Universităţii Naţionale de Muzică București, secţia Vioară. Din anul 2000 este violonist al Orchestrei de Cameră Radio - București. A avut numeroase colaborări cu Orchestra Filarmonicii „George Enescu". Este membru al „Corului Academiei" între 1995 și 1998, al ansamblului instrumental baroc „Rules for Graces", al ansamblului vocal baroc „Sartorius Ensemble" (1999); al ansamblului instrumental de muzică veche „Modus Antiqus" și al Cvartetului „Arioso" (între 2002 și 2005).
Andreea Ţimiraș - violoncel
Absolventă a Universității Naţionale de Muzică din București. A fost membră a Orchestrei Simfonice Siciliene în perioada 2001-2015, desfășoară o bogată activitate solistică și camerală atât în ţară cât şi peste hotare, abordând genuri diferite: de la muzica veche alături de Ansamblul de BAROCkeri, la repertoriul contemporan, trecând prin repertoriul jazz-tradiţional sicilian împreună cu Innovative String Quintet. Din octombrie 2012, Andreea Ţimiraș este asistent cercetător al Centrului de Muzică Veche din cadrul Universităţii de Muzică din Bucureşti.
Cătălin Ștefănescu - cobză, chitară
Unul dintre cei mai valoroși muzicieni ai generaţiei sale. Doctor în Muzică, licenţiat al Academiei de Arte „George Enescu" - Iași, secţia Chitară, și al Universităţii Naţionale
de Muzică - București, secţia Compoziţie, conferențiar universitar la catedra de chitară a Universităţii Naţionale de Muzică - București. A a concertat în cele mai importante centre culturale din România - Alba Iulia, Arad, București, Deva, Iași, Sibiu. Compoziţiile sale au fost cântate în Grecia, Serbia, Bulgaria, Germania, România.
Daniel Ivașcu - bendir, shakers
Licenţiat al Universităţii Naţionale de Arte - București, Facultatea de Arte Plastice, artist
vizual prin educaţie și percuţionist din pasiune. Unul dintre iniţiatorii unor proiecte
muzicale foarte diverse, precum Imago Mundi, Bucharest AV, Allegria, Shape of Sound, Special Guest Stars, Body in Pieces, invitat să performeze împreună cu Vlaicu Golcea, Electric Brother, Marta Hristea, Raul Kușak, Jazz e-Scape, Cri-Gri, AB4, Jepun Bali. A concertat în Belgia, Cehia, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania, Slovacia, SUA, Tunisia, Turcia.
Cristian Stănoiu - proiecţii video live
Licenţiat al Ecole Nationale Supérieure d'Architecture - Marsilia, unde a urmat si primele cursuri de video. Cristian Stanoiu lucrează ca arhitect și scenograf. Cristian produce materialul video pentru concertele Imago Mundi, imaginile filmate sunt apoi montate și proiectate live, care creează spațiul sonor și vizual al spectacolelor. Este un participant constant în diverse proiecte artistice, evenimente culturale, ateliere de creaţie precum Roll up art, București, Spazzi Aperti, Roma și altele
Florin Ghenade - artist foto / video
Colaborator al ansamblului Imago Mundi din anul 2011, Florin Ghenade este licențiat
al Facultății de Arte Plastice, Universitatea Națională de Arte din București, secția Foto-
Video. Cunoscut publicului în ultima perioadă mai ales pentru proiectul său dedicat arborilor seculari din România (intitulat „Arbori Bătrâni"). Florin Ghenade a expus la București, Cluj-Napoca, Șona (Făgăraș), Timișoara. În 2015, lucrările sale au fost expuse ca parte din pavilionul României la Cvadrienala de Scenografie din Praga, Cehia.
Intrarea este liberă. Participarea este posibilă doar pe bază de înscriere. Vă rog să vă anunțați participarea pe mailul info@schauspiel-schule.de până la data de 2 decembrie 2016.