Concert Ducu Bertzi și expoziție Grigore Gafencu la Leova

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău în colaborare cu Asociația Obștească „Arată-ți inima" din Chișinău organizează o serie de evenimente în orașul Leova din Republica Moldova, cu prilejul Zilei Pedagogului. Vineri, 4 octombrie, ora 14.00, la Casa de Cultură din orașul Leova este programat spectacolul extraordinar de muzică folk „Și de-ar fi...“, susținut de Ducu Bertzi. De asemenea, Casa de Cultură din orașul Leova va găzdui, în perioada 4 octombrie – 4 noiembrie, expoziția de fotografie „Grigore Gafencu”.

Vernisajul va avea loc în data de 4 octombrie 2013, ora 13.00, în holul Casei de Cultură din Leova. Expoziția a fost deschisă la începutul anului 2012 la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chișinău, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la nașterea diplomatului roman, fiind expusă ulterior la Centrul de Cultură şi Asistenţă Didactică „Casa Limbii Române-Căuşeni“, Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca și la Palatul Culturii din orașul Hîncești. Expoziția foto-document, ce conține peste 30 de panouri foto, realizată de Unitatea Arhive Diplomatice a Ministerului Afacerilor Externe, prezintă aspecte inedite din activitatea diplomatului și omului politic român Grigore Gafencu, dezvăluind momente dramatice din perioada în care a activat ca diplomat Grigore Gafencu.

Ducu Bertzi s-a născut la 21 septembrie 1955 la Sighetu Marmației. După ce studiază vioara 8 ani înființeaza o trupa rock. Prima înregistrare radiofonică este realizată în noiembrie 1979, cu piesa „Când s-o împărțit norocul". Este prezent permanent pe scenele din țară și din străinătate, numărul spectacolelor realizate depășind 4000. Albumul „Dor de ducă", apărut în 1997, i-a adus interpretului premiul popularității pentru tirajul de excepție, oferit de revista Actualitatea muzicală. În ultimii trei, cantautorul a susținut peste 200 de concerte în țară și în străinătate.

Accesul publicului este liber