Concert dedicat Zilei Naționale a României susținut de mezzosporana Aura Twarowska și pianista Manuela Iana Mihăilescu

Institutul Cultural Român, împreună cu Alianța Românilor din Cipru, organizează vineri, 16 noiembrie 2018, ora 20, la Centrul Cultural Rus din Nicosia, un concert dedicat Marii Uniri, în interpretarea mezzosopranei Aura Twarowska, și a pianistei Manuela Iana Mihăilescu. Programul include lucrări de Piotr Ilici Ceaikovski, Seghei Prokofiev, Gabriel Fauré, Georges Bizet și Tiberiu Brediceanu.

Aura Twarowska este mezzosoprană de origine română, actualmente solistă a Operei de Stat din Viena, doctor în muzică, cu numerose colaborări și turnee internaționale. Premii obţinute: finalistă a Concursului Internațional Tomaz Alcaide, Portugalia, 2000; premiul al II-lea și Premiul Special al Festivalului Internațional de Vară, Ljiubljana-Slovenia, la Concursul Internațional Ondina Otta, Maribor, Slovenia, 1999; Premiul al III-lea și Premiul Special al Operei Naționale București, la Concursul Național Magda Ianculescu, București, 1999; Marele Premiu la Concursul Național Sabin Drăgoi, Timișoara, 1997; Premiul al II-lea și Premiul „Mihail Jora” al Uniunii Criticilor Muzicali din România la Concursul Național de Lied Ionel Perlea, Slobozia, 1997 plus multe altele.

Absolventă a Conservatorului Ciprian Porumbescu din Bucureşti, la clasa profesorului Gabriel Amiras, Manuela Iana Mihăilescu este actualmente conferenţiar universitar la catedra de pian a Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest din Timisoara. A efectuat o specializare în domeniul interpretării la Real Conservatorio de Musica din Madrid (Spania), studiind în mod special muzică spaniolă pentru pian cu profesorul şi pianistul Guillermo Gonzales. În 2002 şi 2005 a făcut parte din juriul prestigiosului Concurs internaţional de pian de la Jaén (Spania), iar în 2003 din juriul Concursului internaţional José Roca – Valencia (Spania). A susţinut recitaluri şi a predat cursuri de măiestrie la Conservatorio Superior de Musica Victoria Eugenia din Granada în 2005, 2006 şi martie 2011.

Evenimentul include vernisajul unei expoziții tematice dedicate Marii Uniri și este considerat un moment cheie în calendarul acţiunilor culturale pentru diaspora, oferind ocazia promovării valorilor tradiţionale româneşti. În deschiderea acestuia va lua cuvântul doamna Simona Simionescu, din partea Alianței Românilor din Cipru.