Concert de Crăciun - Biserica Domus Mariae din Roma

Concert de Craciun - Biserica Domus Mariae din Roma

Asociația „Insieme per l’Athos – onlus” în colaborare cu Episcopia Ortodoză Română a Italiei și Accademia di Romania in Roma organizează cea de-a treia ediție a Concertului de Crăciun, Tradiții prin ochi de copii. La eveniment, care va avea loc sâmbătă, 15 decembrie 2018, ora 16:00, la Biserica Domus Mariae, din cadrul complexului „The Church Palace” (via Aurelia n. 481), vor participa opt coruri din diferite parohii ortodoxe și catolice: Corul Parohiei Înălțarea Sfintei Cruci (Roma), Corul San Potito (Roma), Corul Parohiei Intrarea Domnului în Ierusalim (Roma), Corul Parohiei Sfântul Proroc Ieremia (Guidonia), Corul Parohiei Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul (Rignano Flaminio), Corul Parohiei Sfantul Nicolae (Orvieto), Corul Parohiei Sfântul Mare Mucenic Mina (Palestrina) și corul românesc „Cattolica”(Roma). Cu această ocazie vor cânta și grupul Arpeggio&Roua, corul de copii „Cantus Mundi”, soprana Daniela Maria Dumitru (Iasi) și interpreta Elena Lazăr (Roma).  În concert este prevăzută și participarea extraordinară a grupului de colindători „Am fost ș-om fi” din Ieud, județul Maramureș (România) împreună cu maestrul Dumitru Dobrican.

Evenimentul a obținut pentru această ocazie patronajul Ambasadei României în Italia, Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun, Ambasadei Republicii Moldova în Italia, Acțiunea Catolica Italiana și e susținută, în calitate de partener media, de Radio România, TVR Internațional, Trinitas Tv, de săptămânalul Gazeta Românească și de agenția italiană de presăAskanews.

Inițiativa Asociației „Insieme per l’Athos – onlus” are scopul de a susține valorile care caracterizează tradiția religioasă română și de a împărtăși, în același timp, semnificația patrimoniu cultural legat de vechile obiceiuri ale cântecelor de Crăciun, interpretate, în acest caz, în special de copiii români născuți în Italia. Nu există nicio îndoială că – pentru un popor cum este cel român – colindele reprezintă una dintre cele mai înalte și solemne expresii de Crăciun. Prin aceste cântece melodioase, purtătoare de simboluri profunde, se sărbătorește nașterea lui Isus și sosirea Noului An.

Sâmbătă, 15 decembrie 2018, ora 16,00

Biserica DOMUS MARIAE – The Church Palace

VIA AURELIA, 481 - Roma


COMUNICATO STAMPA COMUNICAT DE PRESĂ PROGRAMMA CONCERTO