Concert al Corului Regal dedicat Reginei Maria, la Cernăuți

Corul Regal, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României, va concerta sâmbătă, 18 mai 2019, la Palatul Academic al Universității de Medicină din Cernăuți, începând cu ora 17:00. Evenimentul din capitala istorică a Bucovinei este organizat de Institutul Cultural Român, prin Compartimentul Comunități Istorice, și este dedicat memoriei Reginei Maria, Suverana care a avut un rol decisiv în consființirea proiectului Marii Uniri, în cadrul Conferinței de Pace de la Paris din anul 1919.

Alături de Corul Regal, care va evolua sub bagheta dirijorului Andrei Stănculescu, vor urca pe scenă soprana Cristina Fieraru, baritonul Andrei Marinache și pianistul Vlad Gînța. Invitații special ai concertului sunt Corul de Copii „Perla“, condus de Iurie Levcic și Corul Bărbătesc „Codrii Cosminului“, condus de prof. Gheorghe Sadovei. Amfitrionul serii va fi tânăra actriță Alexandra Apetrei.

Concertul face parte din turneul aniversar „Capitalele Unirii” al Corului Regal, dedicat Centenarului Marii Uniri, care se desfășoară în perioada 2018-2019. După București, Râmnicu Vâlcea, Iași, Cluj, Alba-Iulia, urmează Cernăuți, Chișinău și Balcic.

Accesul publicului este liber.

Corul Regal este un ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, format din tineri muzicieni cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, marea majoritate dintre ei fiind studenţi și absolvenți ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Corul Regal a luat naştere la iniţiativa unui grup de studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, din dorinţa acestora de a crea o formaţie corală profesionistă care să contribuie la promovarea şi dezvoltarea tinerelor talente muzicale din România. A fost inaugurat la 6 iulie 2012, printr-un concert care a avut loc în Sala Regilor din incinta Palatului Elisabeta, în prezenţa Majestății Sale Margareta, Custode al Coroanei Române şi a Alteței Sale Regale Principele Radu al României.