[CO]LABORATOR la Bucharest International Dance Film Festival

[CO]LABORATOR la Bucharest International Dance Film Festival

În cadrul celei de a doua ediții a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) care va debuta în 9 noiembrie, se va desfășura [CO]LABORATOR, un atelier intensiv de creație și producție de film de dans.

[CO]laboratorul se adreseaza studenților din domeniul artelor performative și filmului, propunându-și realizarea unor filme de dans scurte, într-un context profesionist.

Echipa Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) invită studenți din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică

I.L. Caragiale" București, Universității Naționale de Muzică și Universității Naționale de Arte București să participe la un atelier destinat creației și producției de film de dans. [CO]laboratorul se derulează în perioada 31 octombrie - 13 noiembrie 2016 și este coordonat de Anamaria Antoci (producător de film și managerul festivalului) și Simona Deaconescu (coregraf și director artistic al festivalului), alături de alți specialiști din domeniu invitați în cadrul sesiunilor teoretice și practice.

Scopul atelierului este producția a trei filme de dans scurte într-un context colaborativ. Va fi încurajată formarea a trei echipe și dezvoltarea progresivă a unui dance film pentru fiecare echipă, de la punctul zero, până la prezentarea publică. Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) va pune la dispoziția participantilor aparatura necesară realizării producțiilor, precum și suport logistic și mentorat pe tot parcursul laboratorului. Atelierul este adresat tuturor studenților din domeniul artelor performative (dans și actorie), film (regie de film, studiul imaginii, montaj imagine și sunet, foto-video ) și compoziție muzicală. În cadrul atelierului vor fi încurajate colaborările dintre artiștii din zona performativă și cei din film sau muzică.

Pentru că se dorește crearea unui precedent pentru filmul de dans în România, BIDFF oferă un statut special participanților la [CO]laborator prin plasarea lor în centrul activităților din festival și oferirea de alte facilităti (intrare gratuită la toate evenimentele, acces la mediateca festivalului, întâlniri cu artiștii internaționali invitați și cu membrii juriului, sprijin în proiectele următoare și posibilitatea de a intra în echipa festivalului și, implicit, a Colectivului Tangaj Dance, organizator al BIDFF).

Atelierul este gratuit, selecția fiind făcută de boardul BIDFF în urma aplicațiilor online trimise de studenți. Rezultatele selecției vor fi anunțate în data de 29 octombrie prin email sau telefon.

ICR este partenerul a Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF)

.