CoderDojo, la ICR Paris

CoderDojo, la ICR Paris

CODERDOJO @ INSTITUT CULTUREL ROUMAIN


La CoderDojo copiii invata sa codeze si sa isi formeze o gandire logica si creativa, prin expunerea la metode de invatare, al caror succes se bucura de validare internationala.

Institutul cultural român de la Paris și informaticieni români cae lucrează în Franţa propun copiilor ateliere la care aceștia învaţă să programeze animaţii, site-uri, jocuri…

Cunoașterea principiilor fundamentale ale informaticii a devenit necesară pentru a putea reacţiona într-o lume din ce în ce mai informatizată. Invăţarea programării echivalează cu o alfabetizare necesară în lumea în care trăim.


Ce este CoderDojo ?

CoderDojo este o miscare internationala, initiata in Irlanda in anul 2011 cu scopul de a oferi copiilor interesati contextul in care sa poata invata programare intr-un mediu informal, prin sesiuni regulate, in afara programului scolar (acesta este motivul pentru care sesiunile sunt, in general, sambata).

La CoderDojo copiii invata sa programeze, sa dezvolte site-uri web, aplicatii, programe, jocuri si multe altele. Dojo-urile sunt initiate, conduse si mentorate de voluntari. Dojo-urile pot organia si alte tipuri de evenimente: tururi ale companiilor de tehnologie, primirea in vizite a unor profesionisti care sa povesteasca despre cariera lor, samd. Pe langa faptul ca invata cod, participantii intalnesc persoane cu interese similare, pot expune proiectele la care lucreaza, se pot lauda cu munca lor. CoderDojo transforma programarea intr-o experienta sociala si distractiva.

CoderDojo are o singura regula: “Fiti cool!”.Asta se traduce prin a nu provoca probleme, a nu minti, a nu pierde timpul propriu si al celor din jur, a lega prietenii si a comunica pe teme de interes comune cu cei din jur.


CoderDojo la ICR Paris

Institutul cultural român de la Paris este validat de asociaţia CoderDojo ca loc care găzduiește sesiunile de învăţare a codării.

Dojo ICR Paris este deschis copiilor și tinerilor cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani. Copii care au mai puţin de 13 ani trebuie să fie însoţiţi de unul dintre părinţi. Toţi copii trebuie să își aducă propriul laptop.

Cursurile sunt gratuite

Cursurile se desfășoară duminica, la interval de două săptămâni și durează o oră.

Datele cursurilor de la ICR Paris : 30 aprilie, 14 mai, 28 mai, 11 iunie, 25 iunie 2017.

Orar : 9.30 – 10.30 și 14.00 – 15.00.


Mai multe informaţii : http://coderdojo-icr-paris.com/

Contact : contact@oderdojo-icr-paris.com