Clubul Dramaturgilor - debut de stagiune reușit la ICR

Luni, 30 septembrie 2013, s-a deschis stagiunea spectacolelor-lectură cu piese românești inedite a Clubului Dramaturgilor, organizat de Filiala București – Dramaturgie a Uniunii Scriitorilor din România. Debutul noii stagiuni, a șaptea de când ființează Clubul, a avut loc în Sala Mare a Institutului Cultural Român, în virtutea relațiilor statornice de colaborare între ICR și USR.

În ciuda vremii nefavorabile, peste 50 de spectatori, oameni de teatru, scriitori, dar și public iubitor de literatură și teatru au aplaudat cu entuziasm noua piesă propusă de dramaturgul Dinu Grigorescu și interpretată cu har de actori binecunoscuți: Julieta Strâmbeanu, Adriana Trandafir, Dan Condurache, Alexandru Bindea, Doina Ghițescu, într-o regie foarte inspirată, cu surprinzătoare efecte sonore, semnată Vasile Manta.

La discuțiile care au urmat, moderate de Horia Gârbea, președintele filialei, au luat cuvântul dramaturgi, actori și scenografi, dar și spectatori aflați în premieră la o ședință a Clubului. Opiniile au fost nuanțate, diverse, iar judecata de valoare finală a fost net în favoarea dramaturgului.

Următoarea ședință a Clubului va avea loc pe 28 octombrie 2013.