CIORICĂ – Caravana viselor - spectacol itinerat în comunități rome

Artiști romi, artiști păpușari români și artiști din străinătate colaborează în cadrul proiectului CIORICĂ – Caravana viselor (2011-2013), derulat în perioada 2011-2013 de Asociaţia dramAcum în parteneriat cu Asociația RomanoButiQ, Departamentul de Stat al S.U.A, Institutul Cultural Român și Teatrul Lark din New York.
În cadrul proiectului, un spectacol de păpuşi va fi itinerat în România în intervalul iunie-septembrie 2012. Reprezentațiilor li se vor adăuga ateliere de muzică, ateliere de păpuşi, ateliere de scriere creativă, dezbateri. Artiştii implicaţi în realizarea şi itinerarea caravanei sunt Ralph Lee, Megan Cramer, Andreea Vălean, Cristi Ştefănescu, Andreea Eşanu, Oana Rusu, Mădălin Mandin, Cătălin Frăsinescu, Virgil Mardare, Ana Alexe, Nicolae Burca, Oana Irina Băila, Florin Fieroiu, Teodor Delciu, Andreea Duţă şi Anghel Constantin.

Spectacolele și atelierele organizate cu sprijinul ICR vor avea loc la Muzeul de Artă din Cluj, cu ocazia Zilei Diversității, în cadrul TIFF (3 iunie) și Pata Rât (jud. Cluj, 2 iunie), Vânători și Tolici (jud. Neamț, 24-30 iunie, 2-8 iulie), Zece Prăjini (jud. Iași, 9-15 iulie), Craiova (16-22 iulie), Farcaș (jud. Dolj, 29 iulie – 4 august), Constanța (7-13 august), București (sect. 2: 21 – 27 august; sect.5: 1-7 septembrie).

Asociația Romano ButiQ a fost înființată în data de aprilie 2011 din nevoia de a prezenta realist comunitatea romă și de a crea spațiul în care oamenii să descopere experimental valoarea pe care romii o aduc în societate, dincolo de stereotipul negativ sau de postura de victimă. În mai puțin de un an de activitate, Asociația a organizat 17 concerte de muzică romani, a contribuit la colecția Haute Couture ,,PREJUDECĂȚI” semnată de Philippe Guilet prin intermediul a 11 meșteșugari romi, actualmente pregătind un eveniment în care populația Bucureștiului va putea intra în contact direct cu meșteșugurile tradiționale ale romilor.