Cinemateca și audiții muzicale la ICR Beijing

În perioada 15.03 – 31.07.2017, ICR Beijing continuă prezentarea filmelor românești, în cadrul evenimentului „Cinemateca română”, cu câteva pelicule în regia lui Sergiu Nicolaescu, precum „Cu mâinile curate”, „Revanșa”, „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte”, „Zile fierbinți” și „Nea Mărin Miliardar”. Publicul va avea ocazia să vadă filmele lunar, iar înainte de prezentarea lor va asculta compozițiile și interpretările marilor muzicieni români, George Enescu și Dinu Lipatti în cadrul seriei „Audiții muzicale”.

Filmele lui Sergiu Nicolaescu sunt foarte bine cunoscute și apreciate în China și le prezentăm la solicitarea publicului chinez. ICR Beijing va asigura traducerea în limba chineză.

La eveniment sunt invitați artiști chinezi, studenți și profesori de la Academia de Film din Beijing, studenți și profesori de la Conservatorul Central de Muzică din Beijing, reprezentanți ai Asociației de Prietenie China-România, românologi, studenți români care studiază la facultățile din Beijing, români rezidenți la Beijing, publicul larg.

În cadrul evenimentului „Cinemateca română”, care a început în anul 2015 și se va continua an de an, ICR Beijing va promova producțiile artistice românești, îmbinând filmele din perioada mai veche, cu cele ale noului val din cinematografia românească, pentru a oferi publicului chinez o viziune completă a creațiilor noastre. Filmele românești câștigă din ce în ce mai mult teren în lume, iar ICR Beijing se va alia acestei tendințe, difuzând periodic filme românești.

Având în vedere că în anul 2016, s-au împlinit 135 de ani de la nașterea lui George Enescu, iar în anul 2017, se împlinesc 100 de ani de la nașterea lui Dinu Lipatti, seria „Audiții Muzicale”, omagiu adus marilor noștri muzicieni, va avea ca scop promovarea creației muzicale românești. Prin proiecția filmelor și îmbinarea acestei manifestări cu audiții muzicale, ICR Beijing promovează valorile adevărate ale culturii române.