CHIȘINĂU. Tabăra de scriere creativă „Leonard Tuchilatu”

Tabăra de scriere creativă „Leonard Tuchilatu” organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău, în colaborare cu Atelierul de scriere creativă „Vlad Ioviţă”, are loc, anul acesta, în perioada 15-20 august 2021,  la Trebujeni, raionul Orhei. La eveniment vor participa 10 tineri scriitori din Republica Moldova pe cale de a debuta sau proaspăt debutanţi - pentru a audia cursuri de creative writing ale unor specialişti în domeniu.

Cursurile vor fi moderate de Șerban Axinte (România) și Dumitru Crudu (R. Moldova).

Pe parcursul celor cinci zile, profesorii invitaţi vor ţine cursuri despre cum se scrie o poezie, un roman, o povestire sau o nuvelă, iar tinerii prozatori şi poeţi îşi vor perfecţiona arta scrisului,  în care vor reflecta realitatea basarabeană sau românească. În fiecare zi, tinerii scriitori îşi vor citi producţiile scrise, care vor fi discutate şi analizate de către scriitorii-profesori.

La final, mentorii proiectului vor selecta cele mai bune poezii şi texte de proză, care vor fi publicate în paginile revistei „Timpul”.

Obiectivul central al acestei tabere de scriere creativă este să sporească, în rândul tinerilor, interesul pentru cultură, să le ridice gradul de profesionalism și să-i ajute la creșterea responsabilității față de cuvântul scris și fața de societate.