Centenarul Marii Uniri și preluarea președinției UE printre temele de pe agenda Reuniunii Anuale a Diplomației Românești

Astăzi a avut loc la București Reuniunea Anuală a Diplomației Române – 2017, prilej atât de bilanţ al activităţii MAE, cât şi de reflecţie asupra priorităţilor viitoare ale diplomaţiei române, proiectate în contextul tendinţelor înregistrate în plan regional, european şi global.

Președintele Institutului Cultural Român, doamna Liliana Țuroiu, a fost prezentă la eveniment, unde a avut convorbiri cu ambasadori ai României, pe teme ce vizează promovarea culturii noastre în lume prin intermediul reprezentanțelor ICR în străinătate.

Diplomația culturală și aniversarea Centenarului Marii Uniri, precum și preluarea președinției UE de către România în 2019 au fost, dealtfel, printre temele în atenția diplomaților români prezenți azi la București, cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

Reuniunea a prilejuit dezbateri pe teme de mare actualitate pentru România, printre care viitorul Uniunii Europene, agenda României în plan european, preşedinţia României la Consiliul UE, problematica securităţii internaţionale şi a multilateralismului eficient, dinamizarea cooperării regionale şi a diplomaţiei economice. În cadrul dezbaterilor, accentele au fost puse asupra unei evaluări a realizărilor şi a ceea ce trebuie făcut în continuare, din perspectiva obiectivelor prioritare ale României într-o gamă largă de dosare de interes.