Centenarul intrării României în Marele Război – expoziţie la Varşovia, cu ocazia Zilei Armatei Române

Centenarul intrarii Romaniei in Marele Razboi - expozitie la Varsovia, cu ocazia Zilei Armatei Romane

Institutul Cultural Român de la Varșovia, în colaborare cu Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, Direcția Informare și Relații Publice a Ministerului Apărării Naționale și atașatul militar al Ambasadei României de la Varșovia, marchează în data de 25 octombrie 2016, cu ocazia Zilei Armatei Române, centenarul intrării României în Marele Război.

Evenimentul, găzduit de Ambasada României de la Varșovia, va consta într-o expoziție de fotografie, reprezentând imagini cu Armata Română din Primul Război Mondial. Materialele fotografice înfăţişează principalele personalități militare ale vremii şi surprind atât momente de luptă, cât şi aspecte din cotidianul vieții militarilor români, implicați în prima mare conflagrație mondială.

Expoziția va fi însoțită de un film cu imagini de arhivă, ilustrând participarea Armatei Române în Primul Război Mondial.

Evenimentul, la care vor participa înalți demnitari, corpul diplomatic și atașații apărării străini, acreditați la Varșovia, va fi deschis de E.S. Ovidiu Dranga, Ambasadorul României în Republica Polonă, și Col. Romeo Tăbârcă, atașatul militar al Ambasadei României. Vernisajul va fi acompaniat de o recepție de gală, organizată în saloanele Ambasadei României de la Varşovia.