Celebrarea Zilei României în cadrul EXPO Astana 2017

Președintele Institutului Cultural Român, doamna Liliana Țuroiu, va fi prezent, alături de ministrul Afacerilor externe, domnul Teodor Meleșcanu,la evenimentele organizate vineri, 28 iulie 2017, cu prilejul celebrării zilei naționale a României în cadrul prezenței țării noastre la EXPO Astana 2017.

EXPO Astana 2017, care are ca temă în acest an Energia viitorului, este unul dintre cele mai relevante evenimente de diplomație publică și culturală din lume, la care participă peste de 100 de țări. România are un stand propriu în care prezintă laserul de mare putere de la Măgurele.

Din programul care marchează ziua națională a României în cadrul EXPO Astana 2017 face parte și un moment artistic extraordinar– concertul susținut de maestrul Gheorghe Zamfir. Acesta va fi acompaniat de un grup de muzicieni alcătuit din: Alexandru Ilie (dirijor), Alexandru Burcă (pian), Vlad Vedeș (chitară bass), Robert Magheti (drumset), Călin Grigoriu (chitară), Cristian Balaș (vioară) și Florin Mitrea (violoncel). Repertoriul pregătit pentru recital este variat și va aborda mai multe genuri muzicale.

Participarea României la EXPO Astana 2017 reprezintă o oportunitate de poziționare mai consistentă a culturii noastre în spațiul asiatic, de consolidare a legăturilor bilaterale, în momentul în care se împlinesc 25 de ani de relații diplomatice.