Celebrarea Zilei Europei la Universitățile din Ierusalim, Haifa și Beer Sheva

ICR Tel Aviv și Ambasada României în Israel vor participa la manifestările dedicate celebrării Zilei Europei în Israel organizate la Universitățile din Ierusalim, Beer Sheva și Haifa, în perioada 7–14 mai 2018. România va fi prezentă printr-un stand de informare, unde vor fi oferite materiale informative de interes general, vor fi aduse în atenţia studenţilor israelieni oportunităţile de studiu în România, precum şi programul Lectoratului de limbă română de la Universitatea din Tel Aviv. La stand vor fi prezentate, de asemenea, activităţile şi evenimentele organizate de ICR Tel Aviv, alături de cursurile de limba română; vor fi distribuite materiale de promovare, precum și materiale turistice și va fi promovată Timișoara – capitală culturală europeană în anul 2021.

Programul evenimentelor:

7 mai, orele 10:00-14:30, Universitatea Ebraică din Ierusalim – Eurofest
Organizat anual de Forumul European, Eurofest reuneşte studenţi şi profesori pentru „o celebrare festivă a Europei” în ideea familiarizării publicului tânăr israelian cu istoria şi cultura Europei unite, eveniment în cadrul căruia fiecare stat participant va fi reprezentat de un stand naţional. De asemenea, va fi organizat un panel internațional cu tema ”Open Skys” la care vor participa unii ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene.

9 mai, orele 09:30-12:30, Universitatea din Haifa – European Market
Ziua Europei va fi celebrată printr-un festival de o zi, în cadrul căruia fiecare stat participant va fi reprezentat de un stand naţional (European Market) și o conferinţă academică internaţională, ”Parallel Societies in multi-ethnic and multi-identiarian societies. Living together, living apart in Germany, Europe and Israel”. În cadrul conferinței internaționale, vor susține intervenții Moshe Zimmermann (istoric și profesor universitar la Universitatea Ebraică din Ierusalim), Christian Wulff (fost președinte al Germaniei) și Wilhelm Heitmeyer (sociolog). European Market va reuni reprezentanți ai statelor membre UE, care vor prezenta oportunitățile culturale, turistice și educaționale din țările respective.

14 mai, orele 11:00-14:30, Universitatea Ben Gurion din Beer Sheva – Europe Day Fair
Centrul pentru Studierea Politicilor şi Societăţii Europene din cadrul Universităţii Ben Gurion organizează o serie de evenimente dedicate celebrării Zilei Europei. Unul dintre evenimentele centrale este târgul dedicat studenților, care va avea loc între orele 11:00-14:30 în campusul Universităţii. În cadrul evenimentului fiecare stat european participant va fi reprezentat de un stand naţional. Standul României va fi organizat de către ICR Tel Aviv în colaborare cu Ambasada României în Israel. În același timp, vor avea loc o expoziție-concurs de fotografii realizate de studenți și al cărei premiu va fi înmânat de către E.S. Emanuele Giaufret, ambasadorul Uniunii Europene în Israel, precum și o masă rotundă în cadrul căreia studenții vor avea ocazia să se întâlnească cu ambasadori ai statelor membre UE acreditate în Israel.