Celebra balerină Alina Cojocaru a susţinut un spectacol de gală pentru Fundaţia Hospice “Casa Speranţei” la Sadler’s Wells

După o gală încununată de succes în anul 2008, faimoasa Alina Cojocaru, prim-balerină a Royal Ballet din Londra, s-a implicat din nou în eforturile depuse de Fundaţia Hospice “Casa Speranţei”, de sprijinire a bolnavilor incurabili din spitalele româneşti.

Seara a fost o celebrare a marii tradiţii coregrafice mondiale, dar şi a dansului contemporan, prin intermediul unui program care a prezentat atât piese din repertoriul clasic, cât şi lucrări coregrafice noi sau rar prezentate, semnate de Marius Petipa, John Neumeier, Tim Rushton, Johan Kobborg şi alţii.

Printre dansatorii de renume internaţional care i s-au alăturat Alinei Cojocaru se numără Daria Klimentova şi Vadim Muntagirov - primi balerini ai English National Ballet, Steven McRae şi Johan Kobborg de la Royal Ballet, Thiago Bordin de la Hamburg Ballet. De asmenea, pe scenă a urcat, într-un rol original, şi violonistul Charlie Siem. Muzica evenimentului va fi asigurată de Manning Camerata.

De asemenea, Alina Cojocaru a selectat pentru participarea în cadrul acestui eveniment trei elevi talentaţi de la Liceul de Coreografie "Floria Capsali" din Bucureşti, Maria Bârzescu, Maria Mamara şi Cosmin Marinescu, care vor apărea în premiera britanică a lucrării “Salute” de Johan Kobborg.

Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Hospice “Casa Speranţei” cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra şi a avut loc în cel mai prestigios teatru de dans din Marea Britanie, Sadler’s Wells, a cărui misiune declarată este aceea de a sprijini dansul în toate formele sale, găzduind în egală măsură spectacole de balet clasic și de dans contemporan, tango, flamenco sau hip hop. Sadler's Wells pune accentul pe sincretism, combinând diverse forme de dans, muzică și arte vizuale, având un rol important în susținerea scenei artistice locale și internaționale prin suportul oferit dezvoltării și prezentării de producții noi. În sala care găzduieşte peste 1400 de locuri, au avut loc în ultimii cinci ani peste 70 de spectacole.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk Foto © Holger Badekow