Cele mai noi filme românești pe scena Festivalul internațional CinEast de la Luxemburg

Cele mai noi filme romanesti pe scena Festivalul international CinEast de la Luxemburg

ICR Bruxelles sprijină și în 2016 prezența românească la Festivalul internațional al filmului din Europa Centrală și de Est (CinEast) care va avea loc în perioada 6-23 octombrie, la Luxemburg.

6 lung metraje și 3 profesioniști români din industria filmului participă la cea de a 9 a ediție de anul festivalului: Alina Grigore, actriță și coscenaristă a filmului Ilegitim , regia  Adrian SitaruRuxandra Zenide, regizoarea lung metrajului Miracolul din Tekir și Bianca Oana, producător, în cadrul panelurilor de lucru cu expertiza sa în coproducție.

În competiția de lungmetraje vor fi proiectate Ilegitimregia Adrian Sitaru, (7 și 11 octombrie), cea de-a doua proiecție în prezența actriței și coscenaristei Alina Grigore și Câini,  regia Bogdan Mirică (10 și 19 octombrie).

În secțiunea „The Funnyeast" va fi proiectat Două lozuri, Paul Negoescu (13 și 23 octombrie).

În secțiunea „Cinéscope" vor fi proiectate Inimi cicatrizate, regia Radu Jude (22 octombrie), Miracolul din Tekir, regia  Ruxandra Zenide (18 octombrie), în prezența regizoarei și Together For Ever, regia Lina Luzyte (coproducție româno-lituaniană).

„Cinema-ul ne permite ca prin imaginație să depășim frontierele exterioare și pe cele interioare, proprii fiecăruia. Există un echilibru universal pe care l-am găsit în Miracolul din Tekir și am vrut să îl împărtășesc întregii lumi. Mă bucur că mesajul nostru a fost preluat în festivalul CinEast, unde voi fi prezentă în 18 octombrie. Invit cu această ocazie publicul spectator să descopere răspunsurile care au stat la baza acestei perene reveniri la origini.", a declarat Ruxandra Zenide pentru ICR Bruxelles.


Program proiecții: 

  • Ilegitim în 7 octombrie, 18:30 (Cinématheque) și 11 octombrie 21:00 (Ciné Utopia); 
  • Două lozuri în 13 octombrie, 18:30 (Neimënster) și 23 octombrie, 16:30 (Cinématheque); 
  • Câini în 10 octombrie, 18:30 (Cinématheque) și 19 octombrie, 19:00 (Ciné Utopia); 
  • Inimi cicatrizate în 22 octombrie, 18:00 (Cinématheque);
  • Together For Ever în 10 octombrie, 18:30 (Ciné Utopia) și 12 octombrie, 21:00 (Ciné Utopia).