Cea de-a treia ediție a Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru va fi găzduită de Teatrul „Matei Vișniec” din Suceava

Cea de-a treia editie a Festivalul International al Scolilor de Teatru va fi gazduita de Teatrul Matei Visniec din Suceava Cea de-a treia editie a Festivalul International al Scolilor de Teatru va fi gazduita de Teatrul Matei Visniec din Suceava Cea de-a treia editie a Festivalul International al Scolilor de Teatru va fi gazduita de Teatrul Matei Visniec din Suceava Cea de-a treia editie a Festivalul International al Scolilor de Teatru va fi gazduita de Teatrul Matei Visniec din Suceava Cea de-a treia editie a Festivalul International al Scolilor de Teatru va fi gazduita de Teatrul Matei Visniec din Suceava

Cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru va avea loc la începutul lunii iulie, în intervalul 4 - 11 iulie,  iar gazda acestui eveniment este  Teatrul „Matei Vișniec" din Suceava. Institutul Cultural Roman este partener strategic al festivalului încă de la prima ediție.

Lista şcolilor de teatru din străinătate invitate anul acesta conține  nume importante  din rândul şcolilor europene de profil: Universitatea de Teatru şi Televiziune din Lodz, Polonia, Academia de Artă Teatrală din Bratislava, Universitatea de Arte din Belgrad, Facultatea de Artă Dramatică din Sofia, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău. Cele mai importante școli de teatru din România sunt, de asemenea, invitatele ediției de anul acesta:  Universitatea de Arte  din Târgu- Mureş, Universitatea „Lucian Blaga" din Sibiu, Universitatea de Arte „George Enescu" din Iaşi, Universitatea din Craiova, Universitatea „Babeş-Bolyai", Cluj-Napoca, Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi și Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale".

Ediția de anul acesta cuprinde trei secțiuni, defalcate după cum urmează: 10 spectacole ale universităților de teatru (șase spectacole realizate de universitățile naționale și patru spectacole ale universităților din străinătate), întâlniri ale directorilor de festivaluri și o sesiune de discuții și dezbateri.

Scopul acestui festival este de e genera schimburi de experiențe culturale și pedagogice între profesorii și studenții participanți. În cadrul acestui festival, Institutul Cultural Roman, în calitate de partener strategic, sprijină participarea Universității de Teatru şi Televiziune din Lodz, a Academiei de Artă Teatrală de la Bratislava și a  Facultății de Artă Dramatică din Sofia.