Cea de-a doua ediție a evenimentului „Zilele filmului românesc în Cipru”

Evenimentul ,,Zilele filmului românesc în Cipru” a debutat  în anul 2017 și a avut parte de susţinerea Institutului Cultural Român. Datorită impactului în rândul românilor din diaspora cipriotă, respectiv a succesului înregistrat la scară largă, organizatorii locali și-au dorit continuarea acestui proiect şi în 2018.

Anul acesta, vor fi prezentate filmele Cu mâinile curate și Un comisar acuză în regia lui Sergiu Nicolaescu şi, la cererea comunităţii româneşti, a fost ales și un film adresat copiilor: Amintiri din copilărie, în regia Elisabetei Bostan.

Invitatul special al acestei ediții este regizorul Ioan Cărmăzan care, cu acest prilej, va susține prelegerile post-proiecție și va participa la întâlniri cu publicul. Pe data de 27 mai 2018, va avea loc o întâlnire, „Vorbim cu și despre personalități din România”, la care vor participa elevi ai Școlii românești din Cipru.

La această ediție a „Zilelor filmului românesc în Cipru” sunt invitaţi reprezentanţi ai lumii diplomatice a Ciprului, personalități culturale locale reprezentative, persoane publice marcante din lumea artei și a cinematografiei. Evenimentul va avea loc la sala Fournos, găzduită de Fundația Artos.

Intrarea la eveniment este liberă.