Cea de-a 34-a ediție a Festivalului Filmului European aduce filmul românesc în trei mari oraşe canadiene

Ambasada României în Canada, reprezentantul Institutul Cultural Român în clusterul EUNIC local, împreună cu Institutul de Film Canadian (CFI) și Delegația UE din Canada organizează la Ottawa în perioada 16 noiembrie – 2 decembrie 2018, cea de-a 34-a ediție a Festivalului Filmului European. EUFF se va desfășura anul acesta nu doar la Ottawa, ci și la Toronto (20 noiembrie – 4 decembrie), și la Vancouver (23 noiembrie – 6 decembrie), și la Toronto și Vancouver, fiind așteptat și frecventat de publicul canadian. Festivalul de film este un proiect de anvergură al EUNIC Canada menit să popularizeze producțiile europene pe continentul american.

Festivalul Filmului European (EUFF) de la Ottawa, alături de Festivalurile din Vancouver și Toronto sunt proiectele fanion de diplomație publică și culturală, realizate în comun de misiunile europene acreditate în Canada, institutele culturale europene și Delegația Uniunii Europene la Ottawa, în cooperare cu parteneri locali. Festivalurile se derulează pentru o perioadă de 2 săptămâni în cele 3 orașe canadiene, fiind evenimente culturale cunoscute, apreciate și așteptate de către marele public local.

Selecția filmelor s-a făcut împreună cu partenerul local, Institutul de Film Canadian (CFI) și este foarte riguroasă, urmărindu-se prezentarea unor filme recente, de foarte bună calitate, premiate și recunoscute la festivalurile de profil europene. În cadrul festivalului va avea loc câte o proiecție românească în fiecare dintre cele trei orașe canadiene amintite. Filmul de succes ales pentru prezentare de către Ambasada României în Canada este ”Octav” r.: Serge Ioan Celibidachi, premiat cu Gopo, fiind filmul românesc cu cei mai mulți spectatori în anul 2017.

Filmul românesc „Octav” va rula la Ottawa duminică, 18 noiembrie 2018, ora 18.30, la Toronto sâmbătă, 24 noiembrie, ora 18.00, iar la Vancouver marți, 20 noiembrie, ora 18.00.