„Ce ne desparte pe noi, oamenii de astăzi, de cei din secolul al XIX-lea?”

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN organizează miercuri, 18 mai 2011, începând cu ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38), evenimentul „Ce ne desparte pe noi, oamenii de astăzi, de cei din secolul al XIX-lea?". Organizat în colaborare cu Institutul Cultural Român şi Editura Humanitas, evenimentul o are ca invitată specială pe scriitoarea Ioana Pârvulescu, conferenţiar la Universitatea din Bucureşti.
„Ce ne desparte pe noi, oamenii de astăzi, de cei din secolul al XIX-lea?" este un eveniment care face parte din Programul de serate culturale pentru tineret, intitulat „Ceai, biscuiţi, Cultură şi Normalitate" al Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN, program care doreşte promovarea, în rândul tinerilor, a unor personalităţi contemporane, încurajarea dialogului şi a dezbaterii între tinerii participanţi şi personalităţile invitate, dar şi crearea unei alternative de petrecere a timpului liber.

Conferinţa scriitoarei Ioana Pârvulescu va fi însoţită de o expoziţie de pălării originale de sfârşit de secol XIX- început de secol XX, precum şi de o expoziţie de afişe publicitare de la începutul secolului XX, menite să introducă invitaţii în atmosfera acelor vremuri. Afişele şi pălăriile aparţin colecţiei particulare a designerului Raluca Alexandru.

Participanţii la eveniment vor fi întâmpinaţi de muzica compozitorului Franz Liszt, dar şi cu ceai şi biscuiţi oferiţi de organizatori. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile.

Credit foto: Radu Sandovici