Carte blanche à Mnémosyne – artă românească la Marsilia

Carte blanche a Mnemosyne - arta romaneasca la Marsilia

În perioada 16 septembrie - 20 octombrie 2013, la Muzeul de Artă Contemporană de la Marsilia, în Franța, producții românești din domeniul filmului, teatrului, muzicii și artelor vizuale sunt reunite într-o serie de evenimente sub genericul Carte blanche à Mnémosyne. Proiectul, parte a programului Marseille-Provence 2013 Capitale Européenne de la Culture, este organizat de Asociația Mnémosyne, Muzeul de Artă Contemporană din Marsilia și Institutul Cultural Român..
Carte blanche à Mnémosyne este, la origine, un privilegiu. Din dorința de a onora o îndelungă activitate de încurajare și sprijinire a culturii, directorul Muzeului de Artă Contemporană din Marsilia, Thierry Ollat, a ales să acorde „mână liberă” asociației Mnémosyne, în cadrul proiectului Marseille-Provence 2013 - Capitale Européenne de la Culture.

Programul proiecțiilor de film din cadrul acestei manifestări, derulat sub genericul Les Soirées Cinéma Roumain, este următorul:

- vineri, 4 octombrie 2013: COLȚURI DE BUCUREȘTI / COINS DE BUCAREST de Vlad Trandafir - Seară de proiecție urmată de conferință cu invitați și sesiune de întrebări si răspunsuri. Moderator: Vlad Trandafir.- sâmbătă, 5 octombrie 2013: PUNTEA / LE PONT de Vlad Trandafir – Seară de proiecție, urmată de conferință cu invitați și sesiune de întrebări si răspunsuri. Moderator: Vlad Trandafir.- duminică, 6 octombrie 2013: O LUNĂ ÎN THAILANDA / UN MOIS EN THAÏLANDE de Paul Negoescu – Seară de proiecție, urmată de conferință cu invitați și sesiune de întrebări si răspunsuri. Moderator: Vlad Trandafir.- marți, 8 octombrie 2013: SCURTMETRAJE ROMÂNEȘTI PREMIATE ÎN FESTIVALURI INTERNAȚIONALE – Seară de proiecție a unei selecții de scurtmetraje românești, urmată de conferință cu invitați și sesiune de întrebări si răspunsuri. Moderator: Vlad Trandafir.
Alături de aceste proiecții organizate cu sprijinul ICR, seria de evenimente include un concert susținut de Maria Răducanu și o seară de cabaret cu Ilinca Kiss, Filip Ristovski și Roman Manoleanu (pian).