Carmen Sylva la Palatul Regal de la Stockholm

Pe data de 24 februarie va avea loc o seară culturală româno-suedeză în salonul Bibliotecii Bernadotte din incinta Palatului Regal de la Stockholm. În prim-plan se vor afla două personalităţi regale: regina Elisabeta a României (1843 – 1916), cunoscută sub pseudonimul Carmen Sylva, şi regele suedez Oskar al II-lea (1829 – 1907). Cei doi au fost contemporani şi au avut în comun pasiunea pentru literatură, precum şi o bogată activitate de sprijinire a vieţii culturale din ţările lor.

Proiectul este realizat de către Institutul Cultural Român de la Stockholm în colaborare cu Biblioteca Bernadotte şi face parte din seria de evenimente organizate de Palatul Regal în această primăvară. La eveniment vor participa istoricul literar Britt Dahlström, actriţa Margaretha Byström de la Teatrul Dramatic Regal, Göran Alm, directorul Bibliotecii Bernadotte, precum şi Dan Shafran, directorul ICR Stockholm.

Cu această ocazie Ansamblul vocal al Palatului Regal va interpreta o arie din opera Neaga (1884) a compozitorului suedez Ivar Hallström, după un libret scris de Carmen Sylva. Seara va fi completată cu o expoziţie de carte din colecţia bibliotecii şi cu proiecţia unei serii de fotografii.

Persoană de contact: Raluca Mihu, coordonator de proiect, tel +46 8 20 76 00, mail raluca.mihu @ rkis.se.