Carmen Sylva – Elisabeta de România. Poveştile şi poeziile unei Regine

Carmen Sylva - Elisabeta de Romania Povestile si poeziile unei Regine

În preajma Zilei Internaţionale a Femeii, în data de 4 martie, la orele 17.30, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în colaborare cu Centrul de Cercetare Carmen Sylva al Arhivei Princiare de Wied vă invită la Museo di Palazzo Grimani, la o întâlnire literară dedicată reginei-scriitoare Elisabeta de România (n. Wied), soţia lui Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen, primul Rege al României, încoronat în 1881. Întâlnirea, ce îşi propune să comemoreze 100 de ani de la moartea reginei (2 martie 1916), va avea ca moment principal conferinţa, cu proiecţie de imagini, intitulată Cultura populară română în opera literară a Reginei Carmen Sylva de Silvia Irina Zimmermann.

Silvia Irina Zimmermann a studiat la Universităţile din Sibiu şi Marburg şi a obţinut doctoratul în filologie germană cu o teză complexă despre opera literară a reginei Elisabeta, cunoscută în lumea scriitorilor cu pseudonimul Carmen Sylva. Este, totodată, fondatoarea centrului de Cercetare Carmen Sylva al Arhivei Princiare de Wied de la Neuwied. Printre cele mai recente opere ale sale se numără: Carmen Sylva, regina poetă, Bucureşti, All, 2013 şi Regele Carol I în opera Reginei Elisabeta, Curtea Veche, 2015.

Numărul locurilor este limitat, vă rugăm să confirmaţi participarea, precizând numele persoanelor care vă însoţesc, pe adresa: istiorga@tin.it sau la telefonul: 0415242309 până la data de 1 martie.

Parteneri: Centrul de Cercetare Carmen Sylva al Arhivei Princiare de Wied, Museo di Palazzo Grimani