Caravana teatrului românesc pentru copiii din Maramureșul Istoric, ediția 2019

Institutul Cultural Român, prin Compartimentul Comunități Istorice, organizează „Caravana teatrului românesc pentru copiii din Maramureșul Istoric, regiunea Transcarpatia din Ucraina”, în perioada 5-11 mai 2019.

Masteranzii U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale” din București vor susține o serie de cinci reprezentații cu spectacolul Trei fete de împărat și trei băieți de lăudat, realizat după povești și basme românești, cu muzică live, actorii purtând costume cu elemente populare românești, din diferite zone ale țării. Reprezentațiile vor avea loc în casele de cultură din regiunea Transcarpatia din Ucraina după următorul program: 6 mai – Apșa de Mijloc (raionul Rahău), 7 mai – Apșa de Jos (raionul Teceu), 8 mai – Slatina (raionul Teceu), 9 mai – Biserica Albă (raionul Rahău) și 10 mai – Strâmtura (raionul Teceu).

Din distribuție fac parte: Ioana Lixăndroia, Romina Boldașu, Carmen Gâlcă, Alin Potop, Victor Bădoi, Cristian Jicman și Miruna Șovăială. Dramaturgie și concept: Bogdana Darie. Asistență: Andreea Jicman.

La finalul spectacolului, actorii vor susține ateliere de teatru în care vor implica profesorii și părinții, alături de copii, ghidându-i pe aceștia în vederea însușirii unor elemente de bază specifice artei teatrului care îi vor ajuta în procesul educațional.